Ο Μουσαφίρης «επιλέγει» τους καλύτερους τραγουδιστές

«Πήραν τα τραγούδια μου και τα ταξίδεψαν, τα πήγαν στα σπίτια σχεδόν όλων των Ελλήνων της Γης».
Ολοκληρωμένος δημιουργός ο Τάκης Μουσαφίρης, υπογράφει και τον στίχο και την μουσική στα τραγούδια του. Πολλά από αυτά αγαπήθηκαν από τον κόσμο και κέρδισαν περίτρανα τη μάχη με τον χρόνο.

Μάστορας ξεχωριστός με προσωπικό στίγμα και ύφος, τόσο στις μπαλάντες όσο και στα ζεϊμπεκικά του και όχι μόνο. Και στις ρούμπες και στα χασάπικά του ο Μουσαφίρης διαθέτει το δικό του χαρακτήρα, δίχως να στερείται ευρηματικότητας, προνόμιο των πηγαίων καλλιτεχνών.

Ο Μουσαφίρης ήταν καλεσμένος του Ηλία Μπενέτου στην εκπομπή «Ένα μύθο θα σας πω» στο ραδιόφωνο News247 στους 88,6.

Λόγω της «χημείας» και συνεργασίας τους, η συνέντευξη είχε ιδιαίτερες στιγμές. Άλλωστε μιλάμε για έναν χειμαρρώδη, και στο λόγο, του δημιουργό.

Είπε σχετικά με τους ερμηνευτές των τραγουδιών του ο Μουσαφίρης:

«Είχα την τύχη να γνωρίσω αυτά τα μεγάλα, τα ιερά πρόσωπα για να μην πω τέρατα. Εγώ δεν είμαι ζωγράφος να κρεμάσω σε μια έκθεση τους πίνακες. Εγώ μέσω μιας φωνή άλλου πρέπει να περάσω το τραγούδι μου. Και αυτός ο άλλος πρέπει να το πει το τραγούδι, να μην το "δαγκώσει". Είχαν την τύχη να βρω τραγουδιστές που μπορούσαν να εκπληρώσουν αυτό που ήθελα. Ένας από αυτούς ήταν ο Μητροπάνος, ήταν θεϊκός ο Μητροπάνος. Δεν είχε καταλάβει πόσο μεγάλος τραγουδιστής ήταν. Μπορούσε να πει μόνο μια λέξη από οποιαδήποτε μελωδία και να την πάει στα σύννεφα. Από τους τραγουδιστές που έχουν περάσει από το λαϊκό, γύρω στους πέντε πιστεύω είναι αυτοί που έχουν φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι τους όταν τραγουδούν: Είναι ο Μητροπάνος, ο Στράτος Διονυσίου, ο Καζαντζίδης, ο Γαβαλάς και ο Αγγελόπουλος…

Και στις γυναίκες το ίδιο. Η τραγουδίστρια που εξέφραζε τα μέσα μου, την καρδιά μου, την ψυχή μου ήταν η Πίτσα Παπαδοπούλου. Αυτή ήταν ότι ήταν ο Μητροπάνος για εμένα» είπε ο κ. Μουσαφίρης, ενώ ξεχώρισε τη Δούκισσα, τη Θάλεια, τη Μοσχολιού και τη Μαρινέλα: «Εκείνη που αγάπησα για τα εύθυμα τραγούδια ήταν η Δούκισσα. Σαν άνθρωπος πέραν από ευγενής ήταν και σίγουρη, όταν έδινε έναν λόγο τον τηρούσε. (..) Στη Μοσχολιού είχα δώσει ωραία τραγούδια και με τη Μαρινέλα έχουμε φοβερά τραγούδια….

Όταν διηγιέσαι τη ζωή σου τι διηγιέσαι; Τους τόπους που πήγες και τους ανθρώπους που γνώρισες. Ε λοιπόν εγώ έχω στην εσωτερική μου "εκκλησία", οι εικόνες των "αγίων" είναι εικόνες τραγουδιστών που πέρασαν από τη ζωή μου. Και πήραν τα τραγούδια μου και τα ταξίδεψαν, τα πήγαν στα σπίτια σχεδόν όλων των Ελλήνων της Γης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates