Ο Μιχάλης Γεωργίου απαντά στην 8η ερώτηση

Ο νεαρός τραγουδοποιός Μιχάλης Γεωργίου φανερώνει 8 δίσκους και 8 καλλιτέχνες που του «άλλαξαν τη ζωή», καθώς και το γιατί.
30/10/2017
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Κυπριακής καταγωγής Μιχάλης Γεωργίου είναι ένας νέος, ταλαντούχος τραγουδοποιός.

Μας συστήθηκε δισκογραφικά με το τραγούδι «Τα φώτα της σκηνής» και αποτελεί τον προπομπό του πρώτου album του που θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group με τίτλο: «7 Ιστορίες της πόλης».

Στην προσωπική του λίστα των, διαφαίνεται η πλατιά γκάμα του, η εκλεκτικότητά του, η αγάπη του -χωρίς σύνορα- για τις δημιουργίες των τραγουδοποιών, η ροκ ματιά του, το σημερινό πάτημά του και η γερή «ρίζα» του.

8 δίσκοι

1. Eminem - “The Marshall Mathers LP”
Ο πρώτος δίσκος που πήρα στα χέρια μου σε ηλικία 12 χρονών.

2. Ed Sheeran - “+”
Ένας δίσκος που αγόρασα το 2012 όταν είχα πάει Αγγλία χωρίς να έχω ακούσει ποτέ τον Ed Sheeran. Με το πρώτο άκουσμα έφαγα κόλλημα. Ωραίες μελωδίες και απλός στίχος.

3. Rous - “Rous”
Όταν είχαν κυκλοφορήσει οι «Εξαιρέσεις», αμέσως έψαξα να βρω τον δίσκο γιατί ήθελα να ακούσω κι άλλα τραγούδια του πέρα απ’ αυτό. Ένας δίσκος που τον ακούω μέχρι και σήμερα.

4. Φοίβος Δεληβοριάς - “Χάλια”
“Στο κολωνάκι είναι ένας σκύλος ο Βαγγέλης”… Θυμάμαι να είμαι πιο μικρός και την μητέρα μου να μου τραγουδάει αυτό το κομμάτι. Μετά από λίγα χρόνια, ο Φοίβος Δεληβοριάς έγινε ένας απ’ τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες.

5. Μανώλης Φάμελλος - “Η στιγμή που κρατάει για πάντα”
Ο πρώτος δίσκος του Μανώλη Φάμελλου που πήρα, το 2009, μετά από ένα live του με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον Νίκο Ζιώγαλα στον Σταυρό του Νότου. Ο Μανώλης Φάμελλος είναι ένας συνθέτης απ’ την ελληνική σκηνή που με επηρέασε πολύ μουσικά.

6. John Mayer - “Battle Studies”
Και ο John Mayer η μεγαλύτερη μου μουσική επιρροή απ’ την ξένη σκηνή.

7. Oasis - “Definitely Maybe”
Είναι δύσκολο να επιλέξεις ένα δίσκο απ’ την δισκογραφία των Oasis, οπότε επιλέγω τον πρώτο τους. Ένα συγκρότημα και ένας δίσκος που έχω συνδέσει με τα χρόνια που έζησα στην Αγγλία. Στην Αγγλία είχα και την τύχη να παρακολουθήσω μια εξαιρετική συναυλία, την πιο όμορφη συναυλία που έχω πάει μέχρι σήμερα, αυτή του Noel Gallagher.

8. Βαγγέλης Μαρκαντώνης - “Ξένη γη”
Πριν μια δεκαετία, υπήρχε ένα κανάλι στην Κύπρο που έβαζε κάθε πρωί το ίδιο playlist με video clips, και εγώ το παρακολουθούσα πριν πάω σχολείο. Ένα απ’ αυτά ήταν το «Δέκα φορές» απ’ το συγκρότημα «Ανοιχτή Θάλασσα». Και κάπως έτσι έμαθα τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη και ακολουθώ τις δουλειές του από τότε. Ο δίσκος «ξένη γη» είναι η αγαπημένη μου δουλειά του.

8 καλλιτέχνες

1. John Mayer:
Εξαιρετικός μουσικός με πολύ προσεγμένες δουλειές. Ο τρόπος που συνδυάζει την blues με την folk και την country μουσική είναι ξεχωριστός. Η μεγαλύτερη επιρροή μου απ’ την ξένη σκηνή.

2. Arctic Monkeys:
Μια απ’ τις αγαπημένες μου μπάντες. Δημιούργησαν ένα νέο ήχο και σε κάθε δίσκο υπάρχει εξέλιξη στον ήχο αυτό.

3. Nirvana:
Εφηβεία… Δεν πρόλαβαν να βγάλουν πολλούς δίσκους, μόνο 3, αλλά πρόλαβαν να αφήσουν το στίγμα τους στην μουσική σκηνή.

4. Noel Gallagher:
Το πιο σημαντικό μέλος των Oasis αφού εκτός από κιθαρίστας, ήταν συνθέτης και στιχουργός των περισσότερων τραγουδιών τους. Ακόμα και μετά την διάλυση της μπάντας, ο Noel Gallagher κυκλοφόρησε 2 solo δουλειές, που ήταν εξαιρετικές. Εν αναμονή της τρίτης του δουλειάς που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες.

5. Μανώλης Φάμελλος:
Ένας εξαιρετικός τραγουδοποιός της νέας γενιάς. Έφερε ένα νέο ήχο στην ελληνική μουσική σκηνή, όχι μόνο σαν συνθέτης αλλά και ενορχηστρωτικά.

6. Φοίβος Δεληβοριάς:
Δεν θα ξεχάσω την συγκίνηση που ένιωσα όταν άκουσα για πρώτη φορά το «Εκείνη» πριν καμιά δεκαετία. Η ίδια συγκίνηση που ένιωσα και πέρσι, όταν άκουσα το «Κουνελάκι» απ’ τον τελευταίο του δίσκο.

7. Διονύσης Σαββόπουλος:
Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι μοναδικός. Ο τρόπος που αφηγείται μια ιστορία μέσα από ένα τραγούδι του είναι ξεχωριστός. Σε κρατάει εκεί, να ακούσεις προσεχτικά τι έχει να πει. Οι δίσκοι του είναι πλέον ορόσημα για την ελληνική μουσική σκηνή, αλλά θέλω να σταθώ στον δίσκο που έβγαλε το 2007 με την ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης «Πυρήνας». Μια παράσταση που έκανε με 2 φοβερούς μουσικούς, τον Σταύρο Λάντσια και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

8. Νικόλας Άσιμος:
“Δεν ξέρει ο κόσμος να ζει, κατέβα να πάμε πεζοί...” Μέσα από τον ιδιαίτερο στίχο του, είχε πολλά να πει…

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates