Μήνυμα Ψαραντώνη για το θάνατο του γιου του Nick Cave

Η είδηση του θανάτου του 15χρονου γιου του Nick Cave, κατά τη διάρκεια ορειβασίας, συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην Κρήτη, ένας άνθρωπος που ξέρει καλά τον Αυστραλό δημιουργό και έχει συνεργαστεί μαζί του, είχε κάθε λόγο να στενοχωρηθεί ιδιαίτερα και να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να επικοινωνήσει με τον Nick Cave.

Εξάλλου, ο Ψαραντώνης ήταν από τους ελάχιστους Έλληνες που είχε γνωρίσει και είχε ζήσει από κοντά το μικρό Άρθουρ στα ταξίδια του στην Αυστραλία, τότε που πήγαινε, πότε για να επισκεφτεί το γιό του, τον Ψαρογιώργη, που έμενε στην Αυστραλία και πότε για να συμμετάσχει στα Φεστιβάλ που οργάνωνε ο Nick Cave (All Tomorrow’s Parties) στη χώρα του.

Από την πρώτη στιγμή που ο Ψαραντώνης έμαθε για το θάνατο του 15χρονου Άρθουρ, συγκλονισμένος πήρε το γιό του, Ψαρογιώργη, που αυτές τις μέρες βρίσκεται για συναυλίες στον Καναδά και του ζήτησε να βρει τρόπο να επικοινωνήσει με το Nick Cave και να μεταφέρει στο «καλό κοπέλι τον Νικ», όπως είπε στο inotos.gr, τη θλίψη του για τον άδικο χαμό του κοπελιού του.

«Πες του ότι τον σκέφτομαι εδώ από την Κρήτη και μακάρι να μπορούσα να πάω στην Αυστραλία στην κηδεία του μικρού παιδιού του».

«Τελευταία φορά που είδα τον μικρό Άρθουρ ήταν πριν από τρία χρόνια στην Αυστραλία, όπου είχα πάει για μια συναυλία. Ήταν ένα έξυπνο, ανήσυχο και πολύ καλό κοπέλι. Δεν το πιστεύω αυτό που έγινε…» δήλωσε στο inotos.gr ο Ψαραντώνης.

Τον Ψαραντώνη που ο Nick Cave εκτιμά βαθύτατα και σε όλα τα Φεστιβάλ ανά τον κόσμο που βρέθηκαν μαζί έλεγε στο ακροατήριό του ότι «ο Ψαραντώνης είναι ο αρχαίος και ο πρωτόγονος γνήσιος εκφραστής της παγκόσμιας μουσικής. Γι' αυτό και τον ακούω - συμπλήρωνε ο αυστραλός καλλιτέχνης - στο αυτοκίνητο μου και στο σπίτι μου».

Η συνεργασία

Τελευταία φορά που ο Ψαραντώνης συνεργάστηκε με τον Nick Cave ήταν στην ταινία του David Olehoffen, Loin Des Hommes (Far From Men), όπου ο  Nick Cave και ο Warren Ellis υπογράφουν τη μουσική επένδυση της ταινίας, η οποία κέρδισε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2014. Σ΄αυτή την ταινία ο Ψαραντώνης συμμετέχει με τη συγκλονιστική του φωνή σε δύο από τις συνθέσεις του soundtrack.

Πηγή: protothema.gr

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates