Η Μόνικα, απαντά για την Στάλα

«Βγάζουν για μένα χολή. Λυπηρό. Αλλά αν δεν έβγαζαν θα είχαμε και παγκόσμια Ειρήνη!»
28/07/2017
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε συνέντευξή της στον Pepper 966, η  Μόνικα απάντησε στις κατηγορίες που ακούστηκαν για το νέο τραγούδι της Στάλα, λέγοντας ότι περίμενε αντιδράσεις, αφού ήταν σε ελληνικό στίχο.

Διευκρίνισε πως η Στάλα είναι ένα από τα πολλά ελληνόφωνα τραγούδια που έγραφε από παλιά και που έχει σκοπό τα καλύτερα να τα παρουσιάσει ως τον πρώτο της ελληνικό δίσκο.

Σημειώνουμε πάντως, ότι η κριτική που της ασκήθηκε δεν ήταν στο γιατί έγραψε ελληνικό στίχο, αλλά στο ότι έγραψε κακό -όπως λένε οι περισσότεροι- στίχο.

Το τραγούδι είναι πνιγμένο σε γλυκούλικα υποκοριστικά: «Ναζάκια», «ματάκια», «θαλασσάκι», «χειλάκι», «αεράκι», περιπλέκονται και γλυκοφιλούνται, αγγίζουν τα όρια του κιτς και δημιουργούν θυμηδία.

Αυτό το φανερό μειονέκτημα του στίχου, η Μόνικα, στην συνέντευξή της, το προσπέρασε, λέγοντας πως «η ελληνική γλώσσα έχει πάρα πολλά υποκοριστικά, δεν υπάρχει να πας σε ταβέρνα και να μην πεις λίγο νεράκι παρακαλώ».

Για την θάλασσα σχολίων που την απαξίωναν, είπε πως δεν τα διαβάζει και ότι απλά της αναφέρουν άλλοι (οι μάνατζερ ίσως;) κάποια πράγματα.

«Είναι όμως λυπηρό, που η Στάλα είναι η αφορμή για τον κόσμο να βγάζει χολή, αλλά εντάξει (αν δεν έβγαζε χολή) δεν θα είχαμε και εγκληματικότητα και θα είχαμε παγκόσμια ειρήνη...»

Στο σημείο αυτό νομίζουμε ότι ολοφάνερα και προκλητικά, υπερβάλλει. Η κριτική δεν κρύβει απαραίτητα χολή και μίσος.

Ο κόσμος που βρήκε κακόγουστη την Στάλα, ο ίδιος κόσμος, πριν χρόνια βρήκε υπέροχο το Avatar, τον πρώτο της δίσκο. Μήπως λοιπόν, οι καλλιτέχνες θα πρέπει καμιά φορά να αναρωτιούνται, τι έφταιξε και ένα τραγούδι τους, δεν έγινε αποδεκτό; Μήπως θα πρέπει να καταδέχονται να διαβάζουν τα σχόλια;

Ακούστε όλη την συνέντευξη που έδωσε στον Γ. Νένε και στην Β. Σαββίδη, καλεσμένη στον Pepper 966...

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates