Η κόρη του Μπιθικώτση κατά του γιου του και του Σπύρου Παπαδόπουλου

«Κανένας δεν έχει δικαίωμα να διαγράφει κομμάτια της προσωπικής ζωής ενός άλλου είτε είναι άσημος είτε διάσημος».

Η Άννα Μπιθικώτση, κόρη του Sir από τον πρώτο του γάμο κατηγορεί τον αδερφό της για το αφιέρωμα στην εκπομπή «Στην Υγειά μας».

Όπως είναι γνωστό η Άννα Μπιθικώτση είναι κόρη του Γρηγόρη Μπιθικώτση από τον πρώτο του γάμο ενώ ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τζούνιορ, γιος του από τον δεύτερο.

Ανάλογα παράπονα είχε η Άννα Μπιθικώτση και από παλαιότερο αφιέρωμα της ίδια εκπομπής, όταν προβάλλονταν από την δημόσια τηλεόραση, κάνοντας λόγο για «προβολή της μισής ζωής του Μπιθικώτση».

Έγραψε μεταξύ άλλων, αυτή τη φορά, η Άννα Μπιθικώτση:

«Επειδή ό,τι επαναλαμβάνεται δεν είναι τυχαίο, σας παραθέτω, φίλοι μου, την επιστολή που είχα στείλει τον Δεκέμβριο του 2009 στον οικοδεσπότη της εκπομπής «Στην υγειά μας ρε παιδιά» ως απάντηση για το αποψινό αφιέρωμα στον μύθο του πατέρα μου στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, στο ΣΚΑΪ…

Επέλεξαν να διαφωτίσουν συγκεκριμένες παραστάσεις της ζωής του, γιατί μέσα από «αθώες ενοχές» έπρεπε πάση θυσία να σβήσουν το φως από τις κορυφαίες ανθρώπινες στιγμές του. Εκεί που υπάρχει πολύ φως οι σκιές είναι εντονότερες και όταν τις διακρίνεις τότε οφείλεις να αναλαμβάνεις τον έλεγχο του πεπρωμένου σου…».

Στο σημείο αυτό η Άννα Μπιθικώτση παραθέτει σημείωμα της στον Μίκη Θεοδωράκη σε βιβλίο της όπου αναφέρεται:

«…πήρε από μόνος του τον έλεγχο του πεπρωμένου της πρώτης οικογένειας του Γρηγόρη Μπιθικώτση, αυτής της οικογένειας που αναγνώρισε ότι του στάθηκε στα δύσκολα χρόνια του ως την καταξίωσή του».

Στο τέλος της μακροσκελούς της ανάρτησης, η Άννα Μπιθικώτση σημειώνει:

«Κανένας, μα κανένας δεν έχει δικαίωμα να διαγράφει ή να προσπερνά ακόμα και να αφαιρεί κομμάτια της προσωπικής ζωής ενός άλλου ατόμου είτε είναι άσημο είτε διάσημο. Όσες συζύγους και παιδιά αποκτήσει ένας άνθρωπος δεν του καταργείς τις επιλογές του και δεν αναγνωρίζεις μόνο μία σύζυγο και ένα μόνο παιδί του. Φυσικά και είχατε, κύριε Παπαδόπουλε το αναφαίρετο δικαίωμα επιλογής καλεσμένων, καθώς και πρωταγωνιστών στην εκπομπή σας. Δεν σας δίνει, όμως, το δικαίωμα να διαγράφετε τη μισή ζωή του ανθρώπου που θελήσατε να τιμήσετε. Αυτό δεν είναι τιμή, είναι ασέλγεια στην ιστορία ενός μύθου».

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης έκανε δύο γάμους και απέκτησε 3 παιδιά. Η Άννα και η Αναστασία Μπιθικώτση είναι οι κόρες του με την πρώτη σύζυγό του, Θεόκλεια. Ο Γρηγόρης τζούνιορ είναι γιος της δεύτερης συζύγου του Μεταξίας. Ο μεγάλος ερμηνευτής απεβίωσε στις 7 Απριλίου 2005, σε ηλικία 82 ετών.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates