Γαλάνη: Γιατί έκανα τη γυμνή φωτογράφιση στο Playboy

«Προτιμούσα να κάνω αυτό που θέλω κι ας έκανα λάθος».

Η Δήμητρα Γαλάνη παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή της Έλενα Κατρίτση.

Εκεί, μεταξύ άλλων, με ειλικρινή διάθεση, η πηγαία ερμηνεύτρια δήλωσε:

«Με ενδιαφέρει η επαφή με νέους δημιουργούς, έτσι αναπνέει η τέχνη μου… Ήμουν πολύ κακό παιδί. Πολύ άτακτη. Πώς είναι κάτι αγρίμια, που τα φυλακίζουν; Αν αισθανόμουν ότι κάποιος πάει να μου επιβάλλει κάτι, αντιδρούσα. Προτιμούσα να κάνω αυτό που θέλω κι ας έκανα λάθος…Κάποια στιγμή, σοφά η μητέρα μου, χρειάστηκε να δει κι έναν παιδοψυχίατρο, γιατί η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει … Πλήττω θανάσιμα να επαναλαμβάνω τον εαυτό μου. Έχω μια απίστευτη περιέργεια… Όταν έρχομαι σε επαφή με νέους δημιουργούς, περιμένω με λαχτάρα να πάρω από αυτούς…».

Η Δήμητρα Γαλάνη μίλησε και τους λόγους που έκανε το περιβόητο εξώφυλλο στο Playboy την άνοιξη του 1987: 

«Το έκανα για τη μητέρα μου. Ήταν αισθητικός και πάντα κοκέτα και εγώ είχα μια αντίδραση σε αυτό. Ήθελα να με δει περιποιημένη μια φορά… Μέσα από την τέχνη μου έγινα καλύτερος άνθρωπος… Ο χειρότερος τύπος είναι ο βλαξ επηρμένος… Το απρόβλεπτο της βλακείας και της ηλιθιότητας, που πολλές φορές συνοδεύεται και από έπαρση…».

Ακόμη η Γαλάνη ανέφερε:

«Για μένα η τέχνη ήταν ένας δρόμος για να γίνω καλύτερος άνθρωπος και αυτό το κατάφερα. Γι αυτό της χρωστάω πάρα πολλά. Δεν ξέρω τι θα ήμουνα αν δεν είχε προηγηθεί αυτό στη ζωή μου… Ζω με μια μεγάλη οικογένεια που λέγεται Ελλάδα. Έχω κάνει παρέα σε ανθρώπους, που δεν είχα φανταστεί. Έχω μπει στις στιγμές τους, στον πόνο τους, στη χαρά τους. Πώς να νιώσω μόνη μου; Η πολιτική τα τελευταία χρόνια δεν ασκείται για ανθρώπους, αλλά για ανθρωποειδή. Δεν πρέπει να υπάρχεις σαν άνθρωπος και πρέπει να παγιδευτεί η γνώμη σου στην άποψη ενός κόμματος. Ο λόγος σου αρχίζει να είναι προσεκτικός και παύει να έχει την ελευθερία που είχε κάποτε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates