Αύγουστος Κορτώ: «Οι ίδιοι που κρέμονταν κι απ' την κλ@ν@ του Ντάνου…»

«Τα πηγαίναμε τόσο καλά… ΚΙ ΗΡΘΕ Ο ΝΤΑΝΟΣ ΜΕ ΤΟ Γ@Μ@ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΟΛΑ ΡΕ ΠΣΤ.».
Το νέο βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου (Ντάνου) και η ουρά που δημιούργησαν οι φαν του έξω από το βιβλιοπωλείο στην Αθήνα σχολιάζονται ποικιλοτρόπως στα social media και όχι μόνο.

Έτσι μετά την Έλενα Ακρίτα σειρά έχει ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, ο οποίος σχολίασε μέσω facebook:

«Τα πηγαίναμε τόσο καλά, ρε γαμώτο, σε όλα τα επίπεδα: ξεχείλιζε η χώρα πολιτισμό, οι πολιτικοί της ήθος, οι καλλιτέχνες της ακεραιότητα, οι άνθρωποι αίσθημα ευθύνης, ανοχής, κατανόησης, ΚΙ ΗΡΘΕ Ο ΝΤΑΝΟΣ ΜΕ ΤΟ Γ@Μ@ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΟΛΑ ΡΕ ΠΣΤ.».

Μάλιστα ο Αύγουστος Κορτώ ξαναχτύπησε με ένα ακόμη Post:

«Οι ίδιοι άνθρωποι που κρέμονταν κι απ' την κλ@ν@ του Ντάνου όταν τον έβλεπαν στην τηλεόραση, σήμερα τον κατακεραυνώνουν (O tempora, o mores) για το βιβλίο του, και βάζουν από δίπλα και τη Δημουλίδου, διότι αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης, μη γελιόμαστε: ο γυμνός, καταπράσινος ΦΘΟΝΟΣ για οποιονδήποτε άνθρωπο κερδίζει χρήματα (ιδίως αν είναι πολλά), χωρίς να τα 'χει κλέψει, και χωρίς να 'χει κάνει κακό σε κανέναν. (Και δεν θα μιλήσω πάλι για το παράπλευρο όφελος της αγοράς βιβλίου σε κάθε bestseller - έτσι κι αλλιώς οι φωνασκούντες δεν πιάνουν βιβλίο ούτε στον χειρότερο εφιάλτη τους.)

Α, κι όσο για την ουρά έξω απ' το βιβλιοπωλείο - όποιος νομίζει ότι σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου στήνονται λεφούσια για να αγοράσουν τη νέα μετάφραση, απ' τον Ρίτσαρντ Πεβίρ και τη Λαρίσα Βολοσκόνσκι, των Δαιμονισμένων του Ντοστογιέφσκι, λ.χ., δεν είναι ούτε αφελής, ούτε σνομπ - είναι κλινικά ηλίθιος.».

Και καταλήγει ο Αύγουστος Κορτώ:

«Επίσης, δεν είδα την ίδια μήνι και κατακραυγή όταν τα στίφη στήνονταν ουρά (και καλά έκαναν, λεφτά τους είναι κι όπου γουστάρουν τα ξοδεύουν) για το καινούριο iPhone. Είστε τρισχειρότερα νούμερα απ' αυτούς που κράζετε - το θλιβερό είναι πως ούτε που το υποψιάζεστε».

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates