Αλέν Ντελόν – Η αποθέωση και τα δάκρυα

(VIDEO) «Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έκλαψα τόσο».

Ο θρύλος του παγκόσμιου σινεμά Αλέν Ντελόν, παρέλαβε σε κλίμα αποθέωσης τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο.

Συνοδευόμενος από την κόρη του Ανούσκα, ο 83χρονος αστέρας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η αποψινή βραδιά μοιάζει με ένα μεταθανάτιο αφιέρωμα στο πρόσωπό μου, αλλά ενόσω εγώ είμαι ακόμη ζωντανός».

Τόνισε δε πως η καριέρα του έχει ολοκληρωθεί: «Θέλω να φύγω, αλλά δεν θα έφευγα χωρίς να σας ευχαριστήσω. Αν είμαι ένας σταρ, και αυτός είναι ο λόγος που θέλω να σας ευχαριστήσω, το χρωστάω στο κοινό και σε κανέναν άλλο… Η σκέψη μου αυτή την συγκινητική στιγμή της καριέρας μου, πάει στις δύο γυναίκες της ζωής μου, τις ηθοποιούς Μιρέιγ Νταρκ και Ρομί Σνάιντερ που έχουν αποβιώσει. Είναι οι γυναίκες που με αγάπησαν, που με έκαναν να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα, που ήθελαν να το κάνω και που πάλεψαν για να μπορώ να το κάνω».

Αναφορικά με τις διαμαρτυρίες συναδέλφων του και ακτιβιστών που διαφωνούσαν με το βραβείο στο πρόσωπό του κατηγορώντας τον ως μισογύνη και βίαιο, ο Ντελόν τόνισε: «Δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να συμφωνούν μαζί μου. Αλλά υπάρχει κάτι στον κόσμο, για το οποίο είμαι σίγουρος, για το οποίο είμαι περήφανος, ειλικρινά, ένα μόνο και αυτό είναι η καριέρα μου…Αυτός ο Χρυσός Φοίνικας μου απονεμήθηκε για την καριέρα μου και για κανέναν άλλο λόγο και γι’ αυτό είμαι περήφανος»

Ο Αλέν Ντελόν υπογράμμισε ακόμη: «Έχω σφυρίξει στο δρόμο σε γυναίκα... Ναι. Και θα έπρεπε να προσθέσω πως έχω δεχτεί και χαστούκι, όπως έχω δώσει κι εγώ. Στη ζωή μου, δεν έχω παρενοχλήσει ποτέ μια γυναίκα… Δεν είμαι αντίθετος με τον γάμο μεταξύ των γκέι, αδιαφορώ: ας κάνουν ό,τι θέλουν. Ωστόσο είμαι αντίθετος στο θέμα της υιοθεσίας μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου».

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates