Όταν ο Ντέμης Ρούσσος έγινε… αστεροειδής

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιανουαρίου 2015.
Όταν ο Ντέμης Ρούσσος έγινε… αστεροειδής Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ντέμης Ρούσσος γνώρισε διεθνή αποδοχή, κυρίως με τους Aphrodite's Child. Το ξεχωριστό φωνητικό του ύφος βοήθησε το συγκρότημα σε διεθνή επιτυχία στη Γαλλία και άλλα μέρη της Ευρώπης. Ήταν εξίσου δημοφιλής στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ιαπωνία.

Χαρακτηριστικό της εμβέλειάς του ήταν πως, όντας επιβάτης σε αεροσκάφος που υπέστη αεροπειρατεία, κατά τη διάρκεια της πτήσης 847 της TWA, από την Αθήνα στη Ρώμη στις 14 Ιουνίου 1985, οι Λιβανέζοι αεροπειρατές γιόρτασαν ακόμη και τα γενέθλιά του (15/6), όταν τον αντιλήφθηκαν ανάμεσα στους ομήρους και ήταν από τους πρώτους που απελευθέρωσαν.

Το Σεπτέμβριο του 2013, μάλιστα, παρασημοφορήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, σε τελετή που παρατέθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, ενώ το 2016 άνοιξε προς τιμήν του το «The Demis Roussos Museum» στην Ολλανδία.

Επίσης, το όνομά του (279226 Demisroussos) δόθηκε σε αστεροειδή κύριας ζώνης που ανακάλυψε στις 24 Οκτωβρίου 2009 από το Ειδικό Αστροφυσικό Αστεροσκοπείο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ζελεντσούσκαγια ο Ρώσος αστρονόμος Timur V. Krjačko.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates