Γιώργος Νταλάρας… 6 τραγούδια για 66 χρόνια

Έξι σπάνια video για τα 66α γενέθλια του ερμηνευτή!

Τα 66α γενέθλια του Γιώργου Νταλάρα


66 χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα ο Γιώργος Νταλάρας

Στα πέντε περίπου χρόνια λειτουργίας του Ogdoo.gr έχουμε γράψει τόσα πολλά για τον Γιώργο Νταλάρα που δεν ξέρω αν έχει νόημα σήμερα να συμπληρώσω κάτι περισσότερο…

Απλά, έτσι σαν ένα μικρό «κέρασμα», ξεχώρισα από το αρχείο έξι ανέκδοτες, ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις τραγουδιών, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια σε συναυλίες του ερμηνευτή στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά, καθώς και στις αγαπημένες πόλεις του Βόλου και της Ερμούπολης της Σύρας…

Έξι στιγμιότυπα που, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, θεωρώ πως είναι ξεχωριστά

Σμύρνη με τα περίχωρα


(Σταύρου Παντελίδη) Συμμετέχει η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου. Από τη συναυλία της Εστουδιαντίνας στο Ανοιχτό Θέατρο Νέας Ιωνίας στις 24 Μαΐου 2000. Διεύθυνση: Ανδρέας Κατσιγιάννης (Πρόκειται για την πρώτη συναυλία της Εστουδιαντίνας στην οποία συμμετείχε ο Γιώργος Νταλάρας και σηματοδότησε την αρχή μιας λαμπρής συνεργασίας με πολλές συναυλίες και μια σειρά από ξεχωριστούς δίσκους).

Τα δυο σου χέρια (Οι βεργούλες)*


(Μάρκου Βαμβακάρη) Από τη συναυλία αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη στο θέατρο «Απόλλων» στην Ερμούπολη της Σύρου στις 29 Σεπτεμβρίου 2002.

Το σπίτι μου το πατρικό


(Απόστολου Καλδάρα – Πυθαγόρα) Από τη συναυλία αφιέρωμα στην Μικρά Ασία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 21 Ιουνίου 2003. Συμμετέχει η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου. Διεύθυνση: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Μια Κυριακή


(Γιάννη Σπανού – Λευτέρη Παπαδόπουλου) Από τη συναυλία αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο με τίτλο «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στον Βύρωνα την 1η Οκτωβρίου 2007.

Καρδιά πληγωμένη*


(Γιώργου Λαύκα) Συμμετέχει η Μαρινέλλα. Από τη συναυλία αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη στο Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης στις 23 Σεπτεμβρίου 2009.

Κι επειδή Νταλάρας χωρίς Κουγιουμτζή μοιάζει σαν την Θεσσαλονίκη χωρίς τον Λευκό Πύργο…

Δώσε μου το χέρι σου (Παράπονο)


(Σταύρος Κουγιουμτζής – Σώτια Τσώτου) Από τη συναυλία αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στο χώρο εκδηλώσεων του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά, στις 5 Σεπτεμβρίου 2008.

*Τα τραγούδια «Τα δυο σου χέρια» και «Καρδιά πληγωμένη» προέρχονται από τα αρχεία των φίλων Ελίνας Κωστελέτου και Άγγελου Κανλή αντιστοίχως. Τους ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική παραχώρηση.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates