10 λόγοι για να δεις τον Γιώργο Μαργαρίτη στο Summer Nostos Festival

Στις 26 Ιουνίου 2019 ο ερμηνευτής θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival το οποίο διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους που μόνο κερδισμένοι βγαίνουν όσοι παρακολουθούν παραστάσεις του Γιώργου Μαργαρίτη.

Άλλωστε αυτή την περίοδο ολοκληρώνω τη βιογραφία του…

Επιγραμματικά, 10 από αυτούς:

-Βρίσκεται στη μεστή ωριμότητά του, διατηρώντας ακέραια την ερμηνευτική του δεινότητα. Βετράνος παλιάς κοπής αλλά και έφηβος αγωνιστής με το μικρόφωνο στο χέρι. 

-Ο τρόπος ερμηνείας του και η ιδιοσυγκρασία του πηγάζουν κατευθείαν απ’ την καρδιά του ρεμπέτικου και του κλασικού μας λαϊκού τραγουδιού. Θεωρείται καθηγητής στο «είδος» του και οι εμφανίσεις του «διδάγματα» της ιστορίας του τραγουδιού μας.

-Αυθεντικά λαϊκός αλλά και ροκ μαζί, δεν διστάζει να κάνει «υπερβάσεις» πάντα όμως με γνώση και μαστοριά και χωρίς υπερβολές. Όσο πρέπει, εκεί που πρέπει όταν πρέπει.
magaret2
-Οι επιλογές του ρεπερτορίου του είναι υποδειγματικές. Συνδυάζει μοναδικά το προσωπικό του στίγμα (δημιουργίες των Σούκα, Άκη Πάνου, Νικολόπουλου, Ρεπάνη, Μουσαφίρη κ.ά.) με κλασικές στιγμές των «δασκάλων» του/μας δηλ. των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου και όχι μόνο.

-Φροντίζει πάντα τις ορχήστρες και τον ήχο του. Τελειομανής, απαιτητικός με τον εαυτό του και τους συνεργάτες του, αισθάνεται βαθιά ευθύνη απέναντι στο κοινό.

-Έχει το χάρισμα να «εγκλιματίζεται» και να επικοινωνεί με τον κόσμο. Ο διάλογος του με τους θεατές και τις διαθέσεις του είναι ουσιαστικός. Μάλιστα αν δεχτεί τα κατάλληλα vibes μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποκαλυπτικός ερμηνευτικά…

-Πείτε το εμπειρία, πείτε το χάρισμα γνωρίζει τα μυστικά της τέχνης του και οδηγεί την διασκέδαση στη μέθεξη της αληθινής ψυχαγωγίας. Θα γλεντήσετε με την καρδιά και την ψυχή σας!
magaret4
-Δεν είναι «μίζερος». Θέλει να ευχαριστήσει και να «χορτάσει» τον κόσμο. Τη «φανέλα» την τιμά και την ιδρώνει όσο λίγοι πια! Θα τραγουδάτε μαζί του για ώρες…

-Μες το οργανόγραμμά του, φροντίζει να παρουσιάζει συχνά και απρόσμενα ευχάριστες εκπλήξεις. Γι’ αυτό να είστε έτοιμοι για όλα. Με τον Γιώργο, ποτέ δεν ξέρεις από που και πως μπορεί να προκύψουν κι άλλα δώρα. Να ετοιμαστείτε για μαγικές στιγμές ακρόασης αλλά και χορούς ενωτικούς.

-Στις ανοικτές παραστάσεις είναι μοναδικός. Τον εμπνέουν και τον κεντρίζουν οι όμορφοι χώροι και η άρτια υποδομή τους. Φαντάζομαι πως σε ένα τόσο ιδιαίτερο «Ξέφωτο» σαν αυτό στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύμα Σταύρος Νιάρχος όπου και πραγματοποιείται το Summer Nostos Festival, μόνο άπλετο και καθαρό φως έχει να σκορπίσει.


Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates