Τα «Λαϊκά Μονοπάτια» του Γιάννη Ευθυμίου

Βιβλίο & cd με συνεντεύξεις των Καζαντζίδη, Μπιθικώτση, Διονυσίου, Σακελλαρίου, Δερβενιώτη, Ζαμπέτα, Μοσχολιού, Καλδάρα, Βοσκόπουλου, Μαρινέλλας.
Μια συλλεκτική έκδοση από τον ραδιοφωνικό παραγωγό Γιάννης Ευθυμίου.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο, περιέχει συνεντεύξεις της Εθνικής Ελλάδος των τραγουδιστών και συνθετών στο λαϊκό τραγούδι. Θα ακούσετε μέσα από συνεντεύξεις τις φωνές του Στέλιου Καζαντζίδη, του Στράτου Διονυσίου, της Ρίτας Σακελαρίου, του Θόδωρου Δερβενιώτη, του Γρηγόρη Μπιθικώτση, του Γιώργου Ζαμπέτα, της Βίκυς Μοσχολιού, του Απόστολου Καλδάρα, του Τόλη Βοσκόπουλου και της Μαρινέλλας. Ενδέκατος και «κόουτς» της ομάδας ο αείμνηστος Πάνος Γεραμάνης που προλογίζει τον συγγραφέα.

Σε κάθε συνέντευξη (εκτός από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο) υπάρχει και πρόλογος του συγγραφέα σχετικά με τις συνεντεύξεις.

Συνοδεύεται από δύο CD, ένα με την ηχογράφηση των αυθεντικών συνεντεύξεων και το άλλο περιέχει σχετικά τραγούδια.

Ο Γιάννης Ευθυμίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Λουκά της Λαμίας. Από τα μαθητικά του χρόνια στη γενέτειρα, του άρχισε να φαίνεται η έφεσή του στο ραδιόφωνο. Τα πρώτα χρόνια του γυμνασίου (1974) κατασκευάζει πειρατικό ραδιόφωνο στα μεσαία και αρχίζει εκπομπές ασχολούμενος με το λαϊκό τραγούδι.

Με την άνθηση της ιδιωτικής ραδιοφωνίας (1987) συμμετέχει ενεργά στην ίδρυση και κατασκευή του δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης (Πολύχρωμα FM 95,1). Το 1989 έρχεται στην Αθήνα και με τη βοήθεια του καλού του φίλου, αείμνηστου Παναγιώτη Γεραμάνη, αρχίζει να εργάζεται ως νυχτερινός αστυνομικός συντάκτης στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ενώ συγχρόνως συνεργάζεται και με τη βραδινή ζώνη του ραδιοφώνου του Οργανισμού Λαμπράκη (TOP FM 92,1).

Η αυγή του 1992 τον βρίσκει να κάνει εκπομπή παραδοσιακού τραγουδιού με το αείμνηστο Αριστείδη Μόσχο στο δημοτικό ραδιόφωνο των Άνω Λιοσίων (Ξένιος FM 94,3) και με διευθυντή το καλό του φίλο το Λάκη Χαλκιά. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και το 1994 γράφεται στη σχολή Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1. Αλλαγή πλεύσης με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ να δεσπόζει. Έτσι αρχίζουν σιγά σιγά να παίρνουν σάρκα και οστά τα γνωστότερα μονοπάτια του λαϊκού τραγουδιού, τα «Λαϊκά Μονοπάτια».

Το 1995 αρχίζει μεταμεσονύχτιες εκπομπές στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 (97,1), ενώνοντας τους απανταχού Έλληνες, διότι η δημοφιλέστερη εκπομπή της νύχτας ακουγόταν και δορυφορικά σ' όλη τη γη. Το 2002 γίνεται μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και μάλιστα με συστατική επιστολή του Γεραμάνη.

Το μουσικό ταξίδι κράτησε έτσι μέχρι το 2010. Η ιστορία όμως με τα «Λαϊκά Μονοπάτια» συνεχίζεται μέχρι και σήμερα έτσι όπως άρχισε, με το διαδικτυακό ραδιόφωνο (www.laika-monopatia.gr).

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates