Σπουδαίοι καλλιτέχνες προλογίζουν τη βιογραφία του Μιχάλη Μενιδιάτη!

Σε λίγες ημέρες και πριν κλείσει ο χρόνος θα κυκλοφορήσει η βιογραφία του λαϊκού ερμηνευτή Μιχάλη Μενιδιάτη.
Το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μένανδρος υπογράφει ο συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης. Την έκδοση προλογίζουν ο Μίμης Πλέσσας και ο Χρήστος Νικολόπουλος. Επίσης φιλοξενείται συνέντευξη-μαρτυρία που παραχώρησε ο Διονύσης Σαββόπουλος στον Κώστα Μπαλαχούτη σχετικά με την επιλογή του Μιχάλη Μενιδιάτη να ερμηνεύσει τον «Λαϊκό τραγουδιστή» για τις ανάγκες της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη “Happy Day” και όχι μόνο.

Ο Κώστας Μπαλαχούτης συνδέονταν με δεσμούς φιλίας και αλληλοεκτίμησης με τον Μιχάλη Μενιδιάτη. Η βιογραφία είχε μόλις ολοκληρωθεί όταν ο ερμηνευτής αντιμετώπισε τα πρώτα σημαντικά προβλήματα στην υγεία του.

Ο συγγραφέας και οι οικείοι του, περιμένοντας την πλήρη ίαση του καλλιτέχνη, καθυστέρησαν την κυκλοφορία του.

Τελικά έκριναν σκόπιμο να κυκλοφορήσει, αυτήν την περίοδο, 4 περίπου χρόνια μετά τη φυγή του Μιχάλη Μενιδιάτη.

Ο Κώστας Μπαλαχούτης, όπως και στην βιογραφία του Χρήστου Νικολόπουλου που υπέγραψε πριν από λίγο καιρό και κυκλοφόρησε και αυτή από τις εκδόσεις Μένανδρος, διανθίζει τις μνήμες και μαρτυρίες του Μενιδιάτη με ευρύτερα σχόλια-αναφορές που αφορούν το τραγούδι και την κοινωνία σε συνδυασμό με την περίοδο που έδρασε και τους καλλιτέχνες που συνεργάστηκε ο πρωταγωνιστής του.

Ο Μιχάλης Μενιδιάτης υπήρξε πηγαίος ερμηνευτής, και στην διαδρομή του, που ξεκινά απ’ τα χρόνια του ’50 και φτάνει στους σύγχρονους καιρούς, ερμήνευσε τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες και νίκησαν το χρόνο.

Συνεργάστηκε στη δισκογραφία με κορυφαίες προσωπικότητες όπως μεταξύ άλλων ο Απόστολος Καλδάρας, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ο Άκης Πάνου κ.ά.

Στο διασκέδαση συμπορεύτηκε με όλους τους τρανούς του χτες αλλά και του σήμερα, με οχυρό το ιστορικό κέντρο «Φαντασία» που διαχειρίζονταν μέλη της οικογένειάς του.

Ο γιος του, Χρήστος Μενιδιάτης, συνεχίζει στους νέους καιρούς την πατρική κληρονομιά.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates