Σπάνιες φωτογραφίες του Prince

(PHOTOS) «Picturing Prince»: Σπάνιες φωτογραφίες του πρίγκιπα της ποπ.
21/04/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Σταύρος Βεργίδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Steve Parke για περισσότερα από 14 χρόνια λειτούργησε στο πλευρό του Prince ως φωτογράφος αλλά και σύμβουλος της εικόνας του καλλιτέχνη.

Άλλωστε ο Prince θαυμάστηκε για τη μουσική του αλλά και την γενικότερη «αισθητική» πρότασή του. Ο πρίγκιπας είχε την ταυτότητά του η οποία όμως εξελίσσονταν στα χρόνια.

Ο Parke, από το 1988 έως το 2001, ήταν συνυπεύθυνος για τον σχεδιασμό των εξώφυλλων των άλμπουμ του, τα σκηνικά στα βίντεο μέχρι και τα αναμνηστικά, τα T-shirts, τα ημερολόγια, τις αφίσες, τα αυτόγραφα.

Ο ίδιος νωρίτερα υπήρξε μανιώδης θαυμαστής του Prince και η συνεργασία μαζί του αποτέλεσε ένα όνειρο ζωής. Η σχέση τους επεκτάθηκε και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Parke περνούσε μεγάλα διαστήματα στην περίφημη έπαυλη Paisley Park του Prince.

Στο βιβλίο του «Picturing Prince» (Φωτογραφίζοντας τον Prince), που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Octopus, ο Steve Parke, καταθέτει και 50 σπάνιες φωτογραφίες του Prince (παίζει μπάσκετ, μουσική με την ακουστική κιθάρα του, στέκεται στην παιδική χαρά που είχε χτίσει για τον γιο του που «έφυγε» μία εβδομάδα μετά τη γέννησή του και άλλες ιδιαίτερες στιγμές) προλογισμένες από μικρές ιστορίες που βίωσε δίπλα στον πρίγκιπα.

Ο Steve Parke, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως υπήρχαν τρεις Prince: «Τη μία μέρα ήταν ο καλύτερος σου φίλος και ο άνθρωπος στον οποίο μπορούσες να πεις τις σκέψεις σου. Την άλλη μέρα ήταν το αφεντικό και ό,τι συνεπάγεται αυτό και άλλη μέρα ήταν απλά η δημόσια persona του Prince. Κάποιες μέρες δε ήταν και τα τρία πρόσωπα…»

Και συμπληρώνει για την έκδοση αλλά και την σημασία της σχέσης του με τον Prince: «Το θετικό είναι ότι όλες οι φωτογραφίες που έχω, είχαν εγκριθεί από τον Prince. Τις είχαμε δει όλες και επιλέξαμε ποιες θα κρατήσουμε και ποιες θα διαγράψουμε. Εφόσον έχεις δουλέψει για τον Prince, σκέφτεσαι: “Μπορώ να κάνω τα πάντα”».

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates