Παπαδόπουλος & Γεωργουσόπουλος για το βιβλίο του Χαριτόπουλου!

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος «σχολιάζουν» το βιβλίο του Διονύση Χαριτόπουλου.
Η «Λίστα Γάμου» του Διονύση Χαριτόπουλου είναι μια ελεγεία για τις αντροπαρέες που σκόρπισαν όταν παραβλήθηκαν με το ερωτικό αίσθημα. Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο, το άρρηκτο της «αντρικής φιλίας» είναι ένας γοητευτικός και καθησυχαστικός μύθος. Όσο οι άντρες είναι μεταξύ τους, αισθάνονται προστατευμένοι, δυνατοί, άτρωτοι και κυρίαρχοι. Αρκεί όμως η εμφάνιση μιας γυναίκας για να γκρεμίσει τα οχυρά που τόσον καιρό έχτιζαν και να φανεί πόσο απροστάτευτοι είναι.

Παπαδόπουλος & Γεωργουσόπουλος


Δυο ξεχωριστοί άνθρωποι, προσωπικότητες ο καθένας στην τέχνη του, γράφουν για τη «Λίστα Γάμου» του Διονύση Χαριτόπουλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος:

«Μια σπαρταριστή ηθογραφία με θέμα το βίο και την πολιτεία μιας μικροαστικής αντροπαρέας. Αν συγκεντρώσει κανείς τις φράσεις που ανταλλάσσουν οι πέντε μικροαστοί που μοιράζονται το μίζερο διαμέρισμα του ενός για να χαρτοπαίζουν και να απολαμβάνουν τις περιστασιακές τους ερωτικές περιπέτειες, θα έχει εν αποθεώσει την πλέον πλούσια, πλήρη και ακριβέστατη ανθολογία στερεοτύπων της συγκεκριμένης αυτής κοινωνικής ομάδας. Ο Χαριτόπουλος έχει πιάσει τον ταύρο απ’ τα κέρατα (...) Ένα ευτράπελο και χειμαρρώδες νεοελληνικό έργο, με χιούμορ, αριστουργηματικές ατάκες, ευφυέστατες ανατροπές».
Κώστας Γεωργουσόπουλος, Τα Νέα

«Άρχισα να γελάω από την πρώτη ατάκα. Και το γέλιο μου δεν σταμάτησε, επί μιάμιση ώρα, ούτε μια στιγμή, από τις πλάκες και τα παθήματα της αντροπαρέας».
Λευτέρης Παπαδόπουλος, Τα Νέα

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates