Ο διηγηματογράφος Ρασούλης: Μεγάλος ήρωας σε μικρή χαρτοσακούλα

Διηγήματά του απ’ τις αρχές της δεκαετίας του ’70, λίγο πριν χαράξει με το λόγο και τη ματιά του το ελληνικό τραγούδι.
Τότε ο Ρασούλης παρουσίασε τα πρώτα βιβλία του, «Η μπαλλάντα του Ισαάκ» (ιδιωτική έκδοση) και «Μεγάλος ήρωας σε μικρή χαρτοσακκούλα» (εκδόσεις 70-Πλανήτης). Ακολούθησε το 1976 το «Κβο βάντις στάτους κβο;» (ιδιωτική έκδοση).

Το «μεσαίο», που επανατυπώθηκε από τις εκδόσεις Μετρονόμος περιλαμβάνει επτά διηγήματα:  Μεγάλος ήρωας σε μικρή χαρτοσακούλα, Κάτασπρο καράβι-κατακόκκινη θάλασσα, Ο τρίτος, Οι καουμπόιδες καλπάζουν πάνω σε ταριχευμένες αγελάδες, Φαρενάιτ 1965, Το σκυλάκι με την κυρία και Έλληνες, γρηγορείτε!

Εξαιρετική πρωτοβουλία αφού το έργο θεωρείται σπάνιο.

Δεν τα έχω διαβάσει, μα σίγουρα θα το κάνω, αφού μιλάμε για πένα και μυαλό που στα έργα του, στιχοπλοκήματα και συγγραφικά, με μαγεύει.

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00, στον πιο «οικογενειακό» χώρο του Μανώλη Ρασούλη, τη Βαβέλ στο Μαρούσι, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του, «Μεγάλος ήρωας σε μικρή χαρτοσακούλα». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Σπύρος Αραβανής (ποιητής, δημοσιογράφος. Συντονίζει ο εκδότης του Μετρονόμου Θανάσης Συλιβός. Διαβάζει η ηθοποιός Μαρία Λεμεσού.

Θα ακολουθήσει μουσικό δρώμενο. Στο τραγούδι η Ερωφίλη, ο Παντελής Θεοχαρίδης και η Κατερίνα Ντίνου σε αγαπημένα τραγούδια του δημιουργού.  Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Γιώργος Πανταζής, ενώ θα συμμετέχει στη συζήτηση και στο μουσικό κομμάτι ο αγαπημένος του φίλος και συνεργάτης Πέτρος Βαγιόπουλος και η Ναταλία Ρασούλη.

Είσοδος ελεύθερη
aaarasoylis
Βαβέλ Πυρήνας Τέχνης
Βασ. Σοφίας 87
Μαρούσι
215 5252982

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates