Νέο βιβλίο - «Νίκος Καββαδίας: Ο Αρμενιστής Ποιητής»

Νέο έργο για τον ποιητή με ανέκδοτα και άγνωστα ντοκουμέντα από τον Μιχάλη Γελασάκη και τις εκδόσεις Άγρα.
44 χρόνια μετά τον θάνατό του Νίκου Καββαδία, ο Μιχάλης Γελασάκης έρχεται να προσθέσει την δική του ματιά στην ξεχωριστή προσωπικότητα και το έργο του ποιητή.

Καρπός πολύχρονης έρευνας, το έργο «Νίκος Καββαδίας: Ο Αρμενιστής Ποιητής» περιλαμβάνει άγνωστες συνεντεύξεις του ποιητή, τον ναυτικό του φάκελο, τα καράβια που ταξίδεψε, ανέκδοτη αλληλογραφία, σπάνιες μαρτυρίες, αδημοσίευτες φωτογραφίες, τη σχέση του με τον Γιώργο Σεφέρη και άλλα ευρήματα με επεξηγηματικά κείμενα, υποσημειώσεις, λεζάντες και παραπομπές.

Όπως σχετικά ενημερωνόμαστε, η έκδοση επαναπροσδιορίζει την ανάγνωση και τη μελέτη γύρω από τον « Ιδανικό κι ανάξιο εραστή, των μακρυσμένων θαλασσών και των γαλάζιων πόντων », ο οποίος παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους και πιο διαβασμένους Έλληνες ποιητές.

Ο μυστηριώδης ανθρωπογεωγραφικός κόσμος του Κόλια, όπως τον έλεγαν οι φίλοι, γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικός, με σταθερό φόντο τις ατελείωτες ώρες μοναξιάς «στην πλάτη της θαλάσσης», όπου μόνη συντροφιά ήταν ο ήχος των μορσικών σημάτων.

Ο Μιχάλη Γελασάκης Γελασάκης είναι φίλος. Κάποτε συνεργαστήκαμε στενά στα μουσικά περιοδικά Δίφωνο και Όασις. Τον εκτιμώ και σαν επαγγελματία και σαν συνεργάτη αλλά και για τις αρετές του χαρακτήρα του. Γνωρίζω πως το βιβλίο αυτό σαν πολύτιμο μεράκι, τον παίδευε χρόνια…Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικότερα για το περιεχόμενο και τον «τρόπο» του.
aaaakav3
Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του:

Ο Μιχάλης Γελασάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1986. Φοίτησε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του σπούδασε δημοσιογραφία.

Διετέλεσε αρχισυντάκτης και διευθυντής του μουσικού περιοδικού Δίφωνο, διευθυντής προγράμματος του ρ/σ Δίφωνο fm και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Υπήρξε συντάκτης του ένθετου «Βιβλιοθήκη» της Ελευθεροτυπίας, μουσικός επιμελητής του ρ/σ Βήμα fm, αλλά και συνεργάτης στα μουσικά περιοδικά Pop & Rock, Όασις, Μετρονόμος κ.α. Είναι ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης της διαδικτυακής μουσικής εφημερίδας Μusicpaper.gr.

Κυρίως ο Χρίστος Θεοδώρου αλλά και άλλοι συνθέτες έχουν μελοποιήσει στίχους του, ενώ έχει γράψει τα κείμενα για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μυστικά» και το λιμπρέτο για τη διασκευή σε μιούζικαλ του έργου «Τα μάγια της πεταλούδας του Λόρκα».

Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates