«Μπλεκ», «Ζαγκόρ» & «Μικρός Ήρωας» σε ένα βιβλίο!

«Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά» ένας τόμος με το έργο του θρυλικού εκδότη και συγγραφέα.
Τρεις διακεκριμένοι συγγραφείς, ο Γιώργος Πολ. Παπαδάκης, ο Γιώργος Βλάχος και ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης δημιούργησαν το βιβλίο «Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά», που κυκλοφορεί από την C & C Publications.

Στέλιος Ανεμοδουράς


Μέσα από τα θρυλικά περιοδικά κόμικς που κυκλοφορούσε ο Στέλιος Ανεμοδουράς (1917 - 2000) γαλουχήθηκαν ολόκληρες γενιές. Οι χάρτινοι ήρωες του «Υπεράνθρωπου», του «Μπλεκ», του «Ζαγκόρ», του «Όμπραξ», της «Περιπέτειας» και του «Μικρού ήρωα» σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή με ιστορίες φαντασίας, ελευθερίας, ξεγνοιασιάς, ήθους και αξιοπρέπειας.

Ήταν το 1953 όταν ο Στέλιος Ανεμοδουράς σε συνεργασία με τον εικονογράφο Βύρωνα Απτόσογλου - παρουσίασε με το ψευδώνυμο Θάνος Αστρίτης - τις περιπέτειες του ηρωικού Γιώργου Θαλάσση που συνεχίστηκαν έως το 1968 και επανεκδόθηκαν στη πορεία ανελλιπώς. Δεν είναι τυχαίο πως τιμήθηκε για τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της κουλτούρας των νεαρών αναγνωστών και παρασημοφορήθηκε, λίγο πριν το τέλος της ζωής του, από τον Δήμο Αθηναίων.

«Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά»


Όπως επιμελείται ο Γιώργος Βλάχος, από το 1946 έως και το 1968 που  έγινε η διακοπή του "Μικρού ήρωα" ο Ανεμοδουράς κατέθεσε τίτλους εμβληματικών περιοδικών, όπως η "Μάσκα", "Ο Υπεράνθρωπος", "Γκρέκο".

Ο Γιώργος Πολ. Παπαδάκης πραγματεύεται την περίοδο 1969 – 1979 που σηματοδοτείται από την καθιέρωση χαρακτηριστικών τίτλων όπως "Μπλεκ", "Ζαγκόρ", "Όμπραξ" και "Κατερίνα".

Ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης αναλύει το εκδοτικό έργο του Στέλιου Ανεμοδουρά από το 1980 μέχρι και το τέλος της ζωής του, το 2000.

Φόρος τιμής στον Στέλιο Ανεμοδουρά


Ως φόρο τιμής στον Στέλιο Ανεμοδουρά, οι τρεις συγγραφείς, που δημιούργησαν το βιβλίο «Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά», γράφουν ο καθένας μια νέα ιστορία με τον ήρωα που τον έχει σημαδέψει περισσότερο σε εικονογράφηση του Κ. Φραγκιαδάκη.

Κλείνουμε με τα λόγια του εγγονού του Στέλιου Ανεμοδουρά, Λεωκράτη Ανεμοδουρά, που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και επιμελείται της έκδοσης, και ο οποίος γράφει για τον παππού του: «Είμαστε βέβαιοι ότι, αν βρισκόταν ανάμεσα μας, θα γέμιζε από υπερηφάνεια και συγκίνηση, ξεφυλλίζοντας το βιβλίο».

Πληροφορίες


Το βιβλίο κυκλοφορεί σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.  

Είναι δυνατή η online παραγγελία του στο ccpublic.gr ή, μέσω τηλεφώνου, στο 2108983824.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates