Κυκλοφορεί το Soundtrack του Πάνου Χρυσοστόμου

Η μουσική του κινηματογράφου σε όλες τις εκφάνσεις της και μέσα από τα λόγια αυτών που τη δημιουργούν.
Η αγάπη και η βαθιά γνώση του για τον κινηματογράφο και τη μουσική είναι γνωστή πια. Ο Πάνος Χρυσοστόμου είναι από τους ακούραστους ανθρώπους που προσφέρουν από διαφορετικές ιδιότητες, έχοντας πολλά χρόνια πίσω του, στο χώρο της συγγραφής και του πολιτισμού. Έχει δώσει την ψυχή του για να επιβάλλει και να καθιερώσει πράγματα που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη στην περίπτωση που διαβάζουμε, ακούμε ραδιόφωνο, μας αρέσει η τηλεόραση που έχει κάτι να δείξει.

Η μεγάλη του άνεση στο γράψιμο, στο μικρόφωνο ή στο «γυαλί» πραγματικά είναι μοναδική. Την ίδια στιγμή μπορεί να οραματίζεται ένα μουσικό φεστιβάλ ή να κάνει το μοντάζ σε μια ταινία έχοντας ταυτόχρονα το χρόνο να ακούσει μια καλή πρόταση, ενώ παράλληλα γράφει κάτι καινούργιο.

Στη συναρπαστική ζωή του είχε την τύχη να συναντήσει σπουδαίους ανθρώπους που του αφηγήθηκαν τη ζωή τους και έτσι έφθασε μια βιωματική και ταυτόχρονα γοητευτική κατάθεση, σαν μια ταινία που η μουσική της τη συναγωνίζεται.

Το νέο βιβλίο του Πάνου Χρυσοστόμου «Soundtrack», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φίλντισι, έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς για πρώτη φορά είναι συγκεντρωμένα μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα συνθετών του σινεμά -και όχι μόνο- σε αποκλειστικές συνεντεύξεις με την έμπειρη πένα του. Όπως έχει πει ο Nick Kassavetes «Life is a movie».

Είκοσι δύο σπουδαίοι συνθέτες, καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας, αλλά και μερικοί από τους εκλεκτούς Έλληνες συναδέλφους τους, που έγραψαν ή ακόμα γράφουν μουσική για τον κινηματογράφο, έχουν ενώπιόν τους έναν άξιο συγγραφέα, δημοσιογράφο, ραδιοφωνικό παραγωγό.

Trevor Jones, Alan Menken, James Newton Howard, Γιάννος Αιόλου, Hans Zimmer, Michael Kamen, Νίκος Κυπουργός, Nicola Piovani, Alexandre Desplat, Μίκης Θεοδωράκης, Elliot Goldenthal, Νίκος Μαμαγκάκης, Philip Glass, Goran Bregovic, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Yann Tiersen, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Gabriel Yared, David Arnold, Mychael Danna, Wim Mertens, Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Μέσα από γλαφυρές διηγήσεις, με κάποιες εξομολογητικές στιγμές, μια πλειάδα εκλεκτών δημιουργών περιγράφουν το ενιαίο και αδιαίρετο puzzle που αποτελεί η μουσική του κινηματογράφου.

Πολλά Όσκαρ, άλλα βραβεία, διακρίσεις, ταλέντο, σκληρή δουλειά, αλλά το κυριότερο δημιουργικότητα στο έπακρο, καταγράφονται σε αυτή την έκδοση.

Η μουσική του κινηματογράφου σε όλες τις εκφάνσεις της και μέσα από τα λόγια αυτών που τη δημιουργούν. Όχι, κάποιων θεωρητικών του χώρου, αλλά μέσα από τα μάτια των ίδιων των δημιουργών της. Κι όχι ερήμην αυτών, αλλά με την «παρουσία» τους, ακόμα κι όταν, όπως προκύπτει και θα διαβάσετε, μερικοί από αυτούς διαφωνούν εντελώς μεταξύ τους.

Κλακέτα και πάμε!
panos chrisostomou soundtrack

Βιογραφικό


Ο Πάνος Χρυσοστόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και θεώρησε απολύτως φυσικό μετά από σπουδές Μουσικής και Δημοσιογραφίας, να στραφεί με αξιώσεις σε μια πιο εξειδικευμένη εκδοχή ρεπορτάζ.

Έτσι, ως επαγγελματίας πια από το 1988, (αλλά με καρδιά ερασιτέχνη) έγινε συντάκτης, στέλεχος περιοδικών, εφημερίδων, παραγωγός αλλά και παρουσιαστής πολιτιστικών εκπομπών στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, με ειδίκευση στη μουσική και τον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων για 12 χρόνια μουσικοκριτικός στο «Ποπ και Ροκ», «free lancer» συνεργάτης σε δεκάδες έντυπα μέχρι σήμερα, με παρουσία κατά καιρούς σε όλα τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και δημιουργός όλων των κινηματογραφικών λημμάτων στην εγκυκλοπαίδεια «Δομή».

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, εν μέσω οικογένειας, τριών παιδιών, κριτικών για τις ταινίες, συνεντεύξεων με καλλιτέχνες του εξωτερικού (και εσωτερικού) και φυσικά τις πολλές μουσικές εκπομπές του στην Ελληνική Ραδιοφωνία, αποφάσισε να εκθέσει (και να εκτεθεί) μια σειρά εμπειριών του, μέσω της συγγραφής. Αυτό το έκτο του βιβλίο έρχεται σχεδόν τεσσερισήμισι χρόνια μετά το προηγούμενο και είναι μέχρι στιγμής το πιο βιωματικό απ’ όλα.

Θα υπάρξει και συνέχεια…

Προηγούμενα έργα του συγγραφέα:


• Τάσος Ψαρράς - Μονογραφία (Νοέμβριος 2004, έκδοση «Ε.Ε.Σ.»)
• Graffiti Ιστορίες - Διηγήματα (Μάιος 2005, εκδόσεις «Άγκυρα»)
• Νίκος Μαμαγκάκης - Μουσική ακούω, ζωή καταλαβαίνω. Βιογραφία (Δεκέμβριος 2006, εκδόσεις «Άγκυρα», Υποψήφιο για Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας στην κατηγορία «Χρονικού - Μαρτυρίας»)
• Είμαι …blogger και είμαι καλά! (Μάιος 2009, εκδόσεις «Μετρονόμος»)
• Μη μιλάς (Δεκέμβριος 2014, εκδόσεις «Bee group»)

*Οι προπαραγγελίες του «Soundtrack» συνεχίζονται, με μηνύματα στο inbox όπου και θα τηρηθεί προτεραιότητα για τα πρώτα 300 αριθμημένα (και υπογεγραμμένα) αντίτυπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates