«Η δολοφονία της Μέριλιν Μονρό. Η υπόθεση έκλεισε»

Άλλο ένα κεφάλαιο στις θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατο της Μέριλιν Μονρόε ή μία σοβαρή μαρτυρία;
Σύμφωνα με το νέο βιβλίο του ερευνητή και δημοσιογράφου Τζέι Μαργκόλις και του συγγραφέα των «New York Times» Ρίτσαρντ Μπάσκιν, με τίτλο «Η δολοφονία της Μέριλιν Μονρό. Η υπόθεση έκλεισε», η πιο διάσημη ξανθιά στην ιστορία του κινηματογράφου δολοφονήθηκε με ένεση βαρβιτουρικών από τον ψυχίατρό της, Ραλφ Γκρίνσον.

Εντολέας της δολοφονίας, σύμφωνα με το βιβλίο, ήταν ο Μπόμπι Κένεντι, που φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση με τη Μέριλιν, φτάνοντας στην απόφαση της δολοφονίας της, όταν απειλήθηκε από την ηθοποιό ότι θα αποκάλυπτε εκτός από την ερωτική της σχέση με τους δύο αδερφούς Κένεντι, πολλά από τα απόρρητα της αμερικανικής κυβέρνησης, που είχε σημειωμένα σε ένα κόκκινο ημερολόγιο. Στη δολοφονία της φαίνεται να συμμετείχε και ο ηθοποιός και σύζυγος της αδερφής του, Πίτερ Λόφορντ, ο οποίος σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου είχε μιλήσει στο παρελθόν για τη δολοφονία της Μέριλιν, κατατρεγμένος από τύψεις.

Σύμφωνα με το βιβλίο, μάρτυρας της δολοφονίας ήταν ο τραυματιοφορέας Τζέιμς Χαλ, που έφτασε στο σπίτι της Μονρό και είδε τον ψυχίατρο να της κάνει την ένεση στην καρδιά, με τόση αγριότητα, προκαλώντας κάταγμα σε ένα πλευρό με τη βελόνα.

Νοσηλευτές εκείνης της βραδιάς και γείτονες που βρίσκονται εν ζωή καταθέτουν ο καθένας τη μαρτυρία του, που συγκλίνει προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης που συνδέει απ' ευθείας τον Κένεντι με τη δολοφονία της Μέριλιν, ο ηθοποιός Πίτερ Λόφορντ, έχει πεθάνει το 1984. Οπότε, αν και η στοιχειοθεσία της υπόθεσης φαίνεται να είναι κάτι περισσότερο από πιθανή, τα ερωτηματικά θα εξακολουθούν να στοιχειώνουν τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας.

Πηγή: www.enet.gr

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates