Γιώργος Αλτής – «Λαϊκά Πορτρέτα Ι»

(ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ) Μεγάλοι σολίστες του μπουζουκιού από τη δεκατία του '50: Ανέστης Αθανασίου, Αργύρης Βαμβακάρης, Βασίλης Καραπατάκης, Στέλιος Μακρυδάκης, Δημήτρης Στεργίου - Μπέμπης.
Πέντε μεγάλοι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, που συνέδεσαν το όνομά τους με τη σύνθεση ή με την εκτέλεση σπουδαίων λαϊκών τραγουδιών κυρίως της δεκαετίας του ’50.

Ο σολίστας του μπουζουκιού και ερευνητής Γιώργος Αλτής συγκέντρωσε αυθεντικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες για τη ζωή και την καλλιτεχνική δραστηριότητα του Ανέστη Αθανασίου, του Αργύρη Βαμβακάρη, του Βασίλη Καραπατάκη, του Στέλιου Μακρυδάκη και του Δημήτρη Στεργίου - Μπέμπη, συνθέτοντας τις βιογραφίες τους, τις οποίες έχει πλουτίσει με ενδεικτικούς καταλόγους τραγουδιών που συνέθεσαν ή τραγούδια στα οποία έχουν συμμετάσχει ως εκτελεστές και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Το βιβλίο «Λαϊκά πορτρέτα Ι» (όπως και αυτά που θα ακολουθήσουν) ρίχνει ταυτόχρονα αρκετό φως σε μια σκοτεινή, αλλά ίσως την πιο ενδιαφέρουσα, περίοδο της πορείας του λαϊκού μας τραγουδιού.

Έρχεται 8 χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα του Αλτή στην βιβλιογραφία και αποτελεί μια πληρέστερη και αναλυτικότερη ματιά σε σχέση με την πρώτη έκδοση. Άλλωστε όπως τονίζει ο ίδιος στον προλογικό του σημείωμα από τότε έχουν αλλάξει πολλά και στη μουσική καις τη ζωή μας. Περιμένουμε με ανυπομονησία και τα υπόλοιπα μέρη…

Το βιβλίο του Γιώργου Αλτή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates