Το θέατρο Πόρτα ανοίγει ξανά τις πύλες του!

Mετά από την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του το θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου ανοίγει ξανά τις
πύλες του στο κοινό με ένα πλούσιο πρόγραμμα και με νέες ιδέες.  

«Με επικεφαλής τον σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου μας Θωμά Μοσχόπουλο και τη συνεργασία των μόνιμων και παλαιότερων, μα και με την ενθουσιώδη συμμετοχή καινούριων συνεργατών μας, σκηνοθετών, ηθοποιών, μουσικών, χορογράφων και εικαστικών καλλιτεχνών, συγκροτήσαμε ένα φιλόδοξο και καινοτόμο πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η Ξένια Καλογεροπούλου στο φουαγιέ του θεάτρου Πόρτα, παρουσία των συντελεστών που θα πλαισιώσουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα την ερχόμενη σεζόν.

Ένα πρόγραμμα που- όπως είπε η ηθοποιός- θα συμπεριλαμβάνει θέατρο για ενήλικες, παιδιά, βρέφη και εφήβους, χοροθεατρικές παραστάσεις καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα, με τη μουσική να καταλαμβάνει ιδιαίτερη θέση κάτω από την εποπτεία του Κορνήλιου Σελαμσή.

«Στόχος μας είναι η Πόρτα να γίνει η στέγη για όλες εν γένει τις μορφές έκφρασης που θα μπορούσαν να έρθουν σε διάλογο με τις παραστατικές τέχνες», τόνισε.

Για τον Θωμά Μοσχόπουλο πολλοί ίσως χαρακτηρίσουν την προσπάθειά αυτή «Δον-Κιχωτική», υπερβολικά τολμηρή και ανεδαφική, μια και βασίζεται σε μηδαμινή έως ανύπαρκτη οικονομική βάση.

«Γι' αυτό κι εμείς, σαν αντιστάθμισμα, βάζουμε εδώ και πολύ καιρό προσωπικό κόπο και χρόνο, παίρνοντας αυτό το ρίσκο με δημιουργικό κέφι και ανεξάντλητα αποθέματα φαντασίας. Προσπαθήσαμε να εκλάβουμε την "κρίση" σαν μια ευκαιρία για επανατοποθέτηση των καλλιτεχνικών μας σχεδίων, διερεύνηση των οριζόντων μας, αναζήτηση νέων δρόμων και τρόπων καλλιτεχνικής δημιουργίας επαναπροσδιορίζοντας τον δρόμο του "εμείς" και του "μαζί"», είπε ο ίδιος και ευχήθηκε να ανταποκριθεί το κοινό καθώς και ο ευρύτερος καλλιτεχνικός και πνευματικός κόσμος, στο νέο κάλεσμα της Πόρτας, στηρίζοντας ηθικά αλλά και πρακτικά τις επιλογές της.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο τρόπος λειτουργίας του θεάτρου αλλάζει ριζικά. Φιλοδοξία τους είναι το αναδιαμορφωμένο -κάτω από τη δραστική εικαστική πρόταση της αρχιτέκτονος–σκηνογράφου Ευαγγελίας Θεριανού- φουαγέ του θεάτρου να γίνει «ένας ολοήμερος τόπος συνάντησης καλλιτεχνών και κοινού, ένα σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής, ένα στέκι για όσους αναζητούν κάτι ξεχωριστό, ζωντανό και διαφορετικό».

Ειδικότερα, το καφέ-μπαρ του θεάτρου θα λειτουργεί από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ και όχι μόνο για όσους πρόκειται να παρακολουθήσουν μια παράσταση, με ειδικά προσεγμένες διατροφικά προτάσεις για το παιδικό κοινό.

Πριν την παράσταση ή στα μεσοδιαστήματα θα λειτουργεί, παρέχοντας δωρεάν Wi-Fi για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν την τεχνολογία. Αλλά και μετά τη λήξη των βραδινών παραστάσεων με «happy hour», όπου οι τιμές των ποτών- σύμφωνα με τον Θωμά Μοσχόπουλο- θα είναι πολύ χαμηλότερες για όσους από το κοινό θα ήθελαν να «μείνουν λίγο ακόμη μαζί μας, να συνομιλήσουν με τους ηθοποιούς ή να μας κάνουν παρέα σε μια βραδιά live μουσικής από αυτές που θα οργανώνονται πολύ συχνά ως επίλογος μιας παράστασης».

Μια ομάδα ηθοποιών και σκηνοθετών, νέων και παλιών, όπως ο Δημήτρης Καραντζάς και ο Μανώλης Μαυροματάκης θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα του θεάτρου που δείχνει να καλύπτει την περίοδο από το φθινόπωρο του 2014 έως το Πάσχα του 2015.

«Όμως οι δραστηριότητες δεν σταματούν εκεί» δήλωσε ο Θωμάς Μοσχόπουλος αποκαλύπτοντας πως ετοιμάζεται η πρώτη ολοκληρωμένη εκτέλεση στην Ελλάδα ενός σημαντικού ιστορικού μουσικού/ποιητικού έργου, ένα μικρό διαγωνιστικό φεστιβάλ για νέους καλλιτέχνες, καθώς και μια σειρά από «μυστικές» παραστάσεις. Λεπτομέρειες όλων αυτών- όπως είπε- θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.in.gr

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates