Οι εκδηλώσεις στον IANO (26/3 - 30/3)

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον ΙΑΝΟ για τις επόμενες ημέρες.

Παρουσίαση νέας ποιητικής συλλογής | Δημήτρης Κοσμόπουλος: Θέριστρον | Εκδόσεις Κέδρος


Την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 18:00 οι εκδόσεις Κέδρος και ο IANOS παρουσιάζουν τη νέα ποιητική συλλογή του Δημήτρη Κοσμόπουλου, «Θέριστρον». Πρόκειται για μια εκτενή ποιητική σύνθεση, δομημένη σε τέσσερις ενότητες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με τον ποιητή θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Θα παρέμβει ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης πεζογράφος - ομ. καθ. ΕΚΠΑ.

Ποιήματα θα διαβάσουν η συγγραφέας-ηθοποιός Ελένη Ζιώγα και η ηθοποιός Γιάννα Σταυράκη.

Θα συμμετέχει χορός του «Σχολείου Ψαλτικής», υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Φωτόπουλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος το ένατο ποιητικό βιβλίο του Δημήτρη Κοσμόπουλου Θέριστρον. Πρόκειται για μια εκτενή ποιητική σύνθεση, δομημένη σε τέσσερις ενότητες. Θέριστρον είναι το εργαλείο του θερισμού, το δρεπάνι, αλλά συνάμα και το θερινό ένδυμα. Δημιουργώντας σύγχρονο ποιητικό ιδίωμα, μέσα από την συνομιλία με την έμμετρη αλλά και την μοντερνιστική ποιητική παράδοση, ξετυλίγεται ο θερισμός από τη φθορά του χρόνου και η ανθοφορία της αιωνιότητας. Το πένθος της απώλειας από την αιχμαλωσία στην ειρκτή της ιστορίας συνυπάρχει το αίτημα για νόημα που μπορεί να φωτίσει την ιστορία και τον κόσμο σε παρακλητική και προσευχητική γλώσσα, με ενσωματωμένα θραύσματα από όλο τον πλούτο της γλωσσικής μας παρακαταθήκης. Έργο εξωφύλλου και προμετωπίδας ειδικά για την έκδοση: Σωτήρης Σόρογκας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ὁ Δημήτρης Κοσμόπουλος γεννήθηκε στὸ Κοντογόνι (Παπαφλέσσα) Πυλίας στὴ Μεσσηνία. Μεγάλωσε στὴν Καλαμάτα. Εἶναι ποιητής, δοκιμιογράφος καὶ μεταφραστής. Ἔχει ἐκδώσει ἐννέα ποιητικὰ βιβλία καὶ τρία βιβλία δοκιμίων γιὰ θέματα λογοτεχνίας καὶ κριτικῆς. Δοκίμια, μεταφράσεις καὶ κριτικὰ κείμενά του ἔχουν δημοσιευθεῖ σὲ ὅλα τὰ λογοτεχνικὰ περιοδικὰ καὶ σὲ ἐφημερίδες. Ποιήματά του ἔχουν μεταφραστεῖ στὶς κυριότερες εὐρωπαϊκὲς γλῶσσες καὶ στὰ ἀραβικά, καὶ ἔχουν συμπεριληφθεῖ σὲ ἑλληνικὲς καὶ ξένες ἀνθολογίες. Ἀνθολογίες ἀπὸ τὴν ποίησή του ἔχουν ἐκδοθεῖ στὰ γαλλικά, στὰ ἰταλικὰ καὶ στὰ ἀλβανικά. Διευθύνει τὸ λογοτεχνικὸ περιοδικὸ Νέα Εὐθύνη. Ἀπὸ τὸ 2001 εἶναι μέλος τῆς Ἑταιρείας Παπαδιαμαντικῶν Σπουδῶν καὶ ἀπὸ τὸ 2004 εἶναι μέλος τῆς Ἑταιρείας Συγγραφέων. Τὸ 2005 τοῦ ἀπονεμήθηκε τὸ Βραβεῖο Ἕλληνα Λυρικοῦ ποιητῆ «Λάμπρος Πορφύρας» τῆς Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν καὶ τὸ 2013 τὸ Διεθνὲς Βραβεῖο Κ.Π. Καβάφη γιὰ τὸ σύνολο τοῦ ποιητικοῦ του ἔργου. Zεῖ καὶ ἐργάζεται στὴν Ἀθήνα.
cbe04b503718b596c69e3467de8fa3fc

Παρουσίαση βιβλίου | Πασχαλία Τραυλού: Άγγελοι από στάχτη | Εκδόσεις Δίοπτρα


Την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 20:30 οι εκδόσεις Διόπτρα και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Πασχαλίας Τραυλού, «Άγγελοι από στάχτη». Η συγγραφέας ολοκληρώνει την τριλογία της «Η ελεγεία της στάχτης» και μας την παρουσιάζει ολοκληρωμένη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Γιώτα Γουβέλη και Μαρία Παναγοηλιοπούλου Χαρδαβέλλα.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Γεωργιάδου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Βερολίνο, 1998

«Δεν φαντάζεσαι πόσο δύσκολο είναι ν’ ανακαλύπτεις πως διαφέρεις χωρίς να ξέρει κανείς να σου εξηγήσει τον λόγο. Δεν μπορείς να υποπτευθείς πόσο υποφέρεις όταν πρέπει να κρύβεσαι, να υποκρίνεσαι και να αισθάνεσαι ενοχές, μόνο και μόνο επειδή δεν είσαι συνηθισμένος».

Η Εύα Στεργίου, εγγονή της Ροζαλίας Σεφεριάδη, είναι φοιτήτρια στο Βερολίνο, το 1998. Τη νύχτα που μαθαίνει ότι πέθανε η γιαγιά της δέχεται μαζί με τον έγχρωμο φίλο της την άγρια επίθεση μιας ομάδας νεοναζί. Τους κακοποιημένους νέους θα εντοπίσει ο αστυνομικός διευθυντής Νόρμπερτ Γουόκερ. Ένα σημάδι στο σώμα της Εύας θα γίνει η αφορμή για μια σειρά καταιγιστικών εξελίξεων και την αποκάλυψη συγκλονιστικών μυστικών.

Με φόντο την ιστορική πραγματικότητα των γενετικών πειραμάτων, το ναζιστικό πρόγραμμα Lebensborn και το ξύπνημα του νεοναζισμού, τρεις άνθρωποι αναζητούν την υπαρξιακή τους ταυτότητα και ανακαλύπτουν πως κανένας πόλεμος δεν τελειώνει απλώς επειδή παύουν τα πυρά μεταξύ των εχθρών. Οι χειρότεροι πόλεμοι είναι εκείνοι που ξεσπούν στη σιωπή…

Το τελευταίο βιβλίο της συγκλονιστικής τριλογίας αποτελεί έναν ύμνο στην ανθρωπιά που καταφέρνει πάντα να υπερβαίνει τα στενά όρια της προκατάληψης, της παράνοιας και της διαστροφής, καταδεικνύοντας θριαμβευτικά την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Πασχαλία Τραυλού γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας και από νωρίς εκδήλωσε την αγάπη της για τη ζωγραφική, τη μουσική και τον γραπτό λόγο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών ελληνική κλασική φιλολογία και παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τη λατινική ποίηση Ορατίου και Βιργιλίου ενώ την ίδια περίοδο δημοσίευσε τα πρώτα της διηγήματα σε τοπική εφημερίδα της Βέροιας. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα φύλου, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τίτλο «Φύλο και νέα εργασιακά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα στην κοινωνία της πληροφορίας» καθώς και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας με τίτλο «Στρατηγική και πολιτική εθνικής ασφάλειας». Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Ασχολείται με παρουσίαση και κριτική βιβλίων στο diavasame.gr. Έργα της είναι: Με Μπαλαντέρ τη Μοναξιά, Ήθελα μόνο ένα Αντίο, Η Ματζίκα της Αγάπης, Κλειδωμένο Συρτάρι, Φτερά από Μετάξι, Έστω μία Φορά, Η Γυναίκα του Φάρου, Οι Εραστές της Γραφής, Γυάλινος Χρόνος, εκδ. Ψυχογιός, Η Μήδεια δεν Χόρεψε Ποτέ, εκδ. Μεταίχμιο. Έχει βραβευτεί για τη λογοτεχνική της παρουσία από τον σύλλογο γυναικών «Εξάλειπτρον» το 2016, ενώ το βιβλίο της Φτερά από Μετάξι ήταν υποψήφιο για βραβείο αναγνωστών το 2008. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν το Φιλί στα Μάτια, Το Άγαλμα στη Σοφίτα, μια πλήρως αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου Τα Ρόδα της Σιωπής, Θεοί από Στάχτη και Άνθρωποι από Στάχτη.
angeloi apo staxti

Συζήτηση Περί ωραίου: O Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με την ζωγράφο Σπυριδούλα Πολίτη


Την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 18:00 ο επιμελητής του ΙΑΝΟΥ Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τη ζωγράφο Σπυριδούλα Πολίτη με θέμα συζήτησης: «Τέχνη σημαίνει... Η δια βίου φιλοσοφική - καλλιτεχνική αναζήτηση της Σπυριδούλας Πολίτη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

Λίγα λόγια για τη Σπυριδούλα Πολίτη

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με καθηγητή τον Νίκο Κεσσανλή (1983-1988). Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Φιλοσοφίας (1989-1991). Λοιπές σπουδές αφορούν την κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας (1976-1982). Είναι ιδρυτικό μέλος της γυναικείας εικαστικής ομάδας Indoors, που πήρε έπαινο 2010 από την AICA. Έργα της βρίσκονται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αθηνών, ΕΜΣΤ, στο Μουσείο Σύγχρονης τέχνης Ρεθύμνου, στο Ίδρυμα Φ. Κωστόπουλου, στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, στην Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης, Πινακοθήκη Αβέρωφ Μέτσοβο, Πινακοθήκη Φλώρινας, Μουσείο Βορρέ, στη Τράπεζα Alpha Βank, και σε Ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ατομικές εκθέσεις

Made by Loula in Gr, γκαλερί Έκφραση, Αθήνα (2016), Art means to dream, Palais Hirsch, Schwetzingen, Γερμανία (2015), Back to the Matrix, Πρόγραμμα eXploding του Δήμου Αθηναίων, Κέντρο Τεχνών Πάρκο Ελευθερίας Αθήνα (2014), Reflections, γκαλερί Τσάτσης Projects /Art Forum, Θεσσαλονίκη (2013), Νέα Σμύρνη-N.Κόσμος, γκαλερί Fizz, Αθήνα (2011), Γκαλερί TinT, Θεσσαλονίκη (2006), Γκαλερί 7, Αθήνα (2004), Τέχνη σημαίνει ταξιδεύω στην ιστορία της τέχνης, Γκαλερί 7, Αθήνα (2002), Γκαλερί 7, Αθήνα (1998), Γκαλερί 7, Αθήνα (1995), Γκαλερί Αθήνα, Αθήνα (1987)

Επιλογή ομαδικών εκθέσεων:

Ατελιέ στο χρόνο, Μουσείο Φρυσίρα, Αθήνα (2019), Απολογητική στον Αριστοτέλη, Αρχαίος Ικέτης- Σύγχρονος Πρόσφυγας, Μέγαρο μουσικής Αθηνών, Ground zero, CAMP, Αθήνα (2014), Ο Εθνικός Κήπος, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ΕΜΣΤ, ομάδα Indoors Plus, Αθήνα. 2013 -Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, Σαγκάης, Κίνα (2013), Εξωστρέφεια, Σισμανόγλειο Μέγαρο, Κων/πολη, Τουρκία (2012), Art Athina, Αθήνα (2011), Indoors is moving out, Biennale 2 Θεσσαλονίκη (2009), Εικαστική δράση Indoors, σε διαμέρισμα, Αθήνα. -Η ιστορία ενός εργαστηρίου, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Αθήνα (2008), 2007, Quiet Time - Love’s Labour, Katherine E. Nash Gallery University of Minnesota, Αμερική. 2006 -Εικαστικό Πανόραμα στην Ελλάδα, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη. -Ρέον Ύδωρ, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Θεσσαλονίκη (2007), Art Athina’ 03, γκαλερί 7, Αθήνα. - Εγώ ο εαυτός μου, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου. 2001 -Διάλογος, Σχολή Καλών Τεχνών Μαδρίτης. -7 Έλληνες καλλιτέχνες, Asamblea de Extremadura, Festival de Merida, Ισπανία (2003), Υπάρχει κάτι που μας ενώνει; Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Θες/νίκη (2000), Εικαστικές Μαρτυρίες, Σπίτι της Κύπρου (1999), Είμαστε αλλού και πάμε αλλού, Αισχύλεια ‘98, Ελευσίνα (Αθήνα 1998), Art Athina 5, γκαλερί 7, Αθήνα (1997), Γαία Αφροδίτη, Λευκωσία Κύπρος -Τοις ένδον ρήμασι πειθόμενοι, Σπίτι της Κύπρου, Αθήνα. 1988 -Συναντήσεις-Επισημάνσεις-Αντιπαραθέσεις, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αθήνα. 1987 -Πανελλήνια Καλλιτεχνική Έκθεση, Αθήνα. (1994), 150 ζωγράφοι της Ε.Ο.Κ., Ωδείο Αθηνών, Αθήνα (1982).

Λίγα λόγια για τον κύκλο συζητήσεων «Περί Ωραίου»

Από το 2015 που ξεκίνησε ο κύκλος συζητήσεων «Από το Αμπέλι στο Θέατρο», ο Κώστας Καζαμιάκης έχει συνομιλήσει με πλήθος εικαστικών καλλιτεχνών, φιλοσόφους, συγγραφείς, αρχαιολόγους καθώς και ανθρώπους του θεάματος στο Cafe του ΙΑΝΟΥ. Σε συνέχεια αυτών των επιτυχημένων κύκλων, το Σεπτέμβριο 2018 ξεκινά ο νέος κύκλος παρουσιάσεων με τίτλο: «Περί Ωραίου. Συζητήσεις για την Τέχνη, τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, την Αρχαιογνωσία».

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΑΝΟΥ και θα προβάλλονται ζωντανά διαδικτυακά σ’ όλον τον κόσμο.

Η είσοδος στις συναντήσεις είναι ελεύθερη

Οι εκδηλώσεις θα προβάλλονται ζωντανά και στο ianos.gr

IANOS | Σταδίου 24, Τ. 210 3217810, www.ianos.gr
spiridoula politi kazamiakis

Παρουσίαση βιβλίου | Ισμήνη Μπάρακλη: Το χελιδόνι του Βορρά | Εκδόσεις Ψυχογιός


Την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 20:30 οι εκδόσεις Ψυχογιός και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Ισμήνης Μπάρακλη, «Το χελιδόνι του Βορρά».

Την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24), η είσοδος ελεύθερη θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο ερμηνευτής Σπύρος Κλείσσας με τη συνοδεία του Νάσσου Σωπύλη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ισμήνη Χ. Μπάρακλη κατάγεται από το Ναύπλιο. Φοίτησε στο St. George Commercial College και εργάστηκε επί σειρά ετών σε μεγάλη οικονομική εφημερίδα ως υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Συνεδρίων. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. Γράφει για παιδιά και μεγάλους. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα «Το μυστικό της πεταλούδας» και «Σμύρνη. Κυνήγι Μαγισσών».
to xelidoni toy vorra

Παρουσίαση βιβλίου | Αντώνης Τουμανίδης: Η αληθινή ιστορία του Πινόκιο | Εκδόσεις Anubis


Την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 18:00 οι εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Αντώνη Τουμανίδη, «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο». Βασισμένο στο διεθνώς βραβευμένο σενάριο του συγγραφέα, που έχει ήδη πάρει το δρόμο του για τη μεγάλη οθόνη, «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» είναι ένα σκοτεινό παραμύθι για το δεσμό ανάμεσα σε έναν πατέρα και το γιο του, μια μαριονέτα η οποία το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ένα αληθινό αγόρι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Άρης Σφακιανάκης, συγγραφέας
Θανάσης Σαράντος, ηθοποιός
Κυριάκος Εμμανουηλίδης, επιμελητής εκδόσεων

Για τον κινηματογραφικό Πινόκιο θα μιλήσουν οι:

Angie Seegers, manager
David Schaefer, ηθοποιός

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Μαρία Ανδρούτσου και το συγκρότημα της MARIAN.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Από το συγγραφέα του «Εφιάλτες & Παραμύθια», το σκοτεινό παραμύθι για μεγάλα παιδιά που θα μεταφερθεί σύντομα στη μεγάλη οθόνη!

«Μια φορά και έναν καιρό...

Μόνο που αυτό το παραμύθι δεν έχει ευτυχισμένη αρχή και πολύ φοβάμαι πως δε θα έχει ούτε ευτυχισμένο τέλος. Εσένα που διαβάζεις αυτό το βιβλίο θα σου αποκαλύψω την πραγματική ιστορία του Πινόκιο».

Ένας δολοφόνος κατά συρροή με το ψευδώνυμο Τζεπέτο τρομοκρατεί τη Νέα Υόρκη, μεταμορφώνοντας τα θύματά του σε ανθρώπινες μαριονέτες. Ο ντετέκτιβ Καρλ Μπίκλερ θα ανακαλύψει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» και θα διαπιστώσει πως το κλασικό παραμύθι είναι αληθινό και γραμμένο με αίμα. Βασισμένο στο διεθνώς βραβευμένο σενάριο του συγγραφέα, που έχει ήδη πάρει το δρόμο του για τη μεγάλη οθόνη, «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» είναι ένα σκοτεινό παραμύθι για το δεσμό ανάμεσα σε έναν πατέρα και το γιο του, μια μαριονέτα η οποία το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ένα αληθινό αγόρι.

Περιέχει το διήγημα «Τα Χριστούγεννα του Πινόκιο»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αντώνης Τουμανίδης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Γεννήθηκε στη Σκύδρα Εδέσσης το 1979. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Αρχαιολογία στα Ιωάννινα και Ιστορία της Τέχνης και Τεχνοκριτική στη Γαλλία, όπου και πραγματοποίησε επιπλέον σπουδές στον Κινηματογράφο και στη Θρησκειολογία. Στη Θρησκειολογία ειδικεύτηκε στην ιστορία των Παπών, η οποία μετέπειτα του προσέφερε πολύτιμο υλικό για τις ιστορίες του. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου του Bordeaux στη γαλλική θρησκευτική γλυπτική του 19ου αιώνα και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη σύγχρονη ελληνική γλυπτική.

Δημιούργησε το «The Toymaker's Diary», το πρώτο αμιγώς ελληνικό λογοτεχνικό blog που έχει ως θέμα τον τρόμο (2006-2007). Ψηφίστηκε, στα Blogger's Choice Awards, ως ένα από τα καλύτερα μη αγγλόφωνα blog παγκοσμίως (2008 και 2009). Παραχώρησε μια ιστορία του για την ταινία «You... my mirror» (2009 - αφηγητής). Το 2010, κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο «Trapped». Το 2012-2014, ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία flash fiction. Την Άνοιξη του 2015, δίδαξε δημιουργική γραφή στο Ρομάντσο, με βασικό αντικείμενο το μυθιστόρημα και το διήγημα. Μέχρι σήμερα, ο Αντώνης Τουμανίδης έχει γράψει πάνω από 300 ιστορίες τρόμου και συνεχίζει!
The True Story of Pinocchio Cover

Παρουσίαση βιβλίου | Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης: Μικρές περιπλανήσεις στις ρωγμές του χρόνου | Εκδόσεις IANOS


Την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 20:30 οι εκδόσεις IANOS, η Πανθρακική Ομοσπονδία Ν. Ελλάδος και το Θρακικό Κέντρο - Εταιρεία Θρακικών Μελετών, παρουσιάζουν το βιβλίο του Κωνσταντίνου Α. Τριανταφυλλάκη, «Μικρές περιπλανήσεις στις ρωγμές του χρόνου». Πρόκειται για μια συλλογή από τριάντα τέσσερα αυτοτελή διηγήματα, που ξεπηδούν από τις ρωγμές του χρόνου και μας ταξιδεύουν, μέσα από μια γλαφυρή και λυρική αφήγηση, σε διαδρομές κοντινές και μακρινές, από το «αγιασμένο» Διδυμότειχο στην «πλανεύτρα» Νέα Υόρκη, διαδρομές οικείες μα και μεταφυσικές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Παντελής Αθανασιάδης, δημοσιογράφος - ιστορικός
Γιώργος Κορδέλλας, σκηνοθέτης
Έφη Μπάσδρα, καθ. Ιατρικής, ΕΚΠΑ
Ζώης Σταυρόπουλος, δικηγόρος - μέλος ΔΣΑ

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Τζωρτζίνα Κώνστα, Χρήστος Φωτίδης και Ρένος Χαραλαμπίδης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ευτυχία Αδηλίνη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πρόκειται για μια συλλογή από τριάντα τέσσερα αυτοτελή διηγήματα, που ξεπηδούν από τις ρωγμές του χρόνου και μας ταξιδεύουν, μέσα από μια γλαφυρή και λυρική αφήγηση, σε διαδρομές κοντινές και μακρινές, από το «αγιασμένο» Διδυμότειχο στην «πλανεύτρα» Νέα Υόρκη, διαδρομές οικείες μα και μεταφυσικές. Εμπειρίες ζωής και συναντήσεις με σημαντικά πρόσωπα του κόσμου τούτου, που πίσω τους κρύβεται ο «πανταχού παρών» συγγραφέας, συνθέτουν έναν καμβά δυνατών συναισθημάτων, καθημερινών διδαγμάτων και φιλοσοφικών αναζητήσεων, από τον οποίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν η αέναη επιστροφή στις ρίζες, η αστείρευτη αγάπη για τη ζωή και το αδιάκοπο κυνήγι του ονείρου.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κωνσταντίνος Α. Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στο Ασημένιο Έβρου. Τελείωσε το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου. Το 1975 ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο. Το 1979 εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά, στις Πολιτικές Επιστήμες (Μaster) και στις Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό). Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1990. Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα Μarketing και Επικοινωνίας. Άλλα έργα του συγγραφέα: Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει... (2012), Ημερολόγια Χαρμολύπης (2014), Μια άλλη ευκαιρία... (2017) τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS.
triantafillakis 2019 meg

Συζήτηση | Κύκλος Ψυχολογίας | Το επείγον του έρωτα | Ψυχολόγος Λακανικού Προσανατολισμού - Μαρία Δήμου


Το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 15:00 η ψυχολόγος Λακανικού προσανατολισμού Μαρία Δήμου έρχεται στον ΙΑΝΟ για μία συζήτηση με θέμα «Το επείγον του Έρωτα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Λίγα λόγια για τη διάλεξη και θέματα που θα συζητηθούν

- Τι είναι αυτό που μας ωθεί να ερωτευτούμε;
- Τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να φύγουμε από τον έρωτά του/της;
- Γιατί κάποιοι επιλέγουν τον «επιδερμικό» έρωτα;
- Sex και έρωτας. Οι συμβατοί ασύμβατοι επαναστάτες.
- Friends with benefits. Ο σύγχρονος τρόπος να πει κανείς τον έρωτα, λιποτάκτη.
- Ζήλια. Το παράσιτο του έρωτα...
- Ονειροπόλημα και έρωτας. Η τέχνη του να μην επιθυμείς τίποτα.
- Έρωτας μέχρι τρέλας. Η άλλη όψη του παραληρήματος.
- Το επείγον του έρωτα σε αντίθεση με το κατ’ επείγον της κατανάλωσης σαρκός..
- Έρωτας και θάνατος. «Όλα για τη μάνα μου..», τι θα πει αυτό..

«Έρως ανίκατε μάχαν…» Σοφοκλής
maria dimou

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates