Σεξ και βία στο διάστημα

(TRAILER & PHOTOS) Η Κλερ Ντενί στέλνει σε… ειδική αποστολή την Ζιλιετ Μπινός.

Μαύρη Τρύπα | High life


Στο μακρινό διάστημα μας μεταφέρει η 72χρονη Κλερ Ντενί, που για πρώτη φορά στην πορεία της στρέφεται στο ιδιαίτερο σύμπαν της επιστημονικής φαντασίας. Γνωστή από τις προηγούμενες ταινίες της, όπως οι «Beau Travail» και «White Material», η Ντενί κάνει την πρώτη αγγλόφωνη ταινία της. Παρακολουθούμε τη ζωή του Μόντε και της νεογέννητης κόρης του Γουίλοου, που ζουν απόλυτα απομονωμένοι σ’ ένα διαστημόπλοιο.

Προορισμός τους μια μαύρη τρύπα, όπου χώρος και χρόνος δεν υπάρχουν. Κάνοντας φλας μπακ, η σκηνοθέτις μας δείχνει ότι, τόσο ο Μόντε, όσο και η γυναίκα που γέννησε την κόρη του, ήταν μέλη ενός πληρώματος θανατοποινιτών, που συμμετείχαν σε πείραμα, που έχει να κάνει με τη διαιώνιση του ανθρώπινου είδους στο σύμπαν.

Η δόκτορ Ντίμπς (Ζιλιέτ Μπινός) είχε αναλάβει τη δύσκολη αυτή αποστολή, όπου κατάδικοι γίνονται πειραματόζωα σ’ ένα εγχείρημα ανακύκλωσής τους και εξεύρεσης νέων εναλλακτικών πηγών ενέργειας, ώστε να υπηρετήσουν την επιστήμη.

Πλέον έχει μείνει μόνο ο Μόντε (Ρόμπερτ Πάτινσον) και η κόρη του. Μια δυνατή σχέση γεννιέται μεταξύ τους.

Η Ντενί δημιουργεί μια διαφορετική ταινία επιστημονικής φαντασίας. Υπαρξιακές αγωνίες και φαντάσματα του νου έρχονται στην επιφάνεια, η περιπέτεια πάει στην άκρη και η σκηνοθέτις βυθίζει το κοινό της και μαζί τους πρωταγωνιστές της σε μια εσωτερική περιπλάνηση.

Πού θα βγάλει αυτή η αναζήτηση και κατά πόσο τα ένστικτα θα μείνουν ναρκωμένα; Θα καταφέρουν οι κατάδικοι να ξεφύγουν από το παρελθόν και τον εαυτό τους;

Οι οριακές καταστάσεις ξεκινούν, βία, ερωτισμός, αίμα, σωματικά υγρά, σεξουαλισμός, με αποκορύφωμα τη σκηνή αυνανισμού της γιατρού Ζιλιέτ Μπινός στην καμπίνα αυτοϊκανοποίησης του σκάφους (που το σκέφτηκε αυτό η σκηνοθέτις!). Και άλλες σκηνές απρόβλεπτες και σοκαριστικές, ένας εφιάλτης με φόντο το διάστημα, παράξενα πειράματα γονιμοποίησης του είδους σε μια ταινία που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο κοινό, όταν προβλήθηκε στο φεστιβάλ του Τορόντο και όχι μόνο.

Μια διαφορετική οδύσσεια του διαστήματος, όπου τα πιο βίαια ένστικτα βγαίνουν στην επιφάνεια με την επιθυμία να γίνεται πολύ ισχυρή και να κυριαρχεί. Στο μαύρο σκοτεινό σύμπαν, ο εσωτερικός δύσκολος κόσμος των ηρώων βγαίνει στο φως…

Πολύ καλή η Ζιλιέτ Μπινός, (αν και είμαστε πάντα θετικά προκατειλημμένοι απέναντι της), όσο και ο Ρόμπερτ Πάτινσον που δίκαια τον επέλεξε η Κλερ Ντενί.

Δείτε αυτή την ταινία που στην ουσία θα σας προσφέρει μια απόδραση στο δικό σας εσωτερικό σύμπαν.
DhYMGVrs
Σκηνοθεσία: Κλερ Ντενί
Με τους: Ρόμπερτ Πάτινσον, Ζιλιέτ Μπινός, Αντρέ Μπέντζαμιν, Μία Γκοθ
Είδος: Δράμα, Επιστημονικής Φαντασίας
Βαθμολογία: 8/10

Δείτε το trailer:

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates