Σαράντα χρόνια μετά, οι μάσκες ξαναμπαίνουν

(TRAILER & PHOTOS) Το Halloween επανέρχεται, πιάνοντας το νήμα από την πρώτη ταινία του Κάρπεντερ.

Η νύχτα με τις μάσκες | HALLOWEEN


Σαράντα χρόνια πίσω μας γυρίζει ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν και πιάνει το νήμα ακριβώς από εκεί που το άφησε ο Τζον Κάρπεντερ, με την πρώτη ταινία «Η νύχτα με τις μάσκες». Προσφέρει γνήσιο τρόμο, αγωνία που κόβει το αίμα, σ’ ένα θρίλερ που κερδίζει τις συγκρίσεις με όλα τα κακής ποιότητας σίκουελ που ακολούθησαν την ταινία του 1978.

Μια κινηματογραφική αναγέννηση που ζωντανεύει και πάλι τον Μάικλ Μάγιερς που επιστρέφει για να φορέσει τη μάσκα του και να σκορπίσει παντού τον τρόμο. Το κακό χωρίς όρια και χωρίς αιτία είναι και πάλι εδώ για να στήσει μια ολόκληρη μυθολογία φόβου.

Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν δίνει νέα διάσταση στην ταινία των Τζον Κάρπεντερ και Ντέμπρα Χιλ και μας πληροφορεί ότι ο για σαράντα χρόνια έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική Μάικλ Μάγιερς, έχει μόλις δραπετεύει, καθόλου τυχαία ανήμερα του Halloween. Ωστόσο κάποια τον περιμένει και προετοιμάζεται γι’ αυτή τη συνάντηση. Δεν είναι άλλη από την Τζέιμι Λι Κέρτις που επιστρέφει στον κλασικό της ρόλο, για να αντιμετωπίσει τη μασκοφόρο φιγούρα που την στοιχειώνει τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες. Είναι δε πολύ πειστική και πολύ δυναμική, παρά τα εξήντα της χρόνια, στο ρόλο που, ας μην ξεχνάμε, ότι την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο.

«Η νύχτα με τις μάσκες» αποτελεί φόρο τιμής στην πρώτη ταινία. Αν και συνδέεται με το παρελθόν και βασίζεται στους χαρακτήρες του Τζον Κάρπεντερ, ωστόσο δεν παύει να είναι μια αυθύπαρκτη, διαφορετική ταινία, που ακολουθεί σύγχρονα δεδομένα. Είναι σαν η ίδια ιστορία και η συνέχεια της να περνάει στις νεότερες γενιές με ένα τρόπο σημερινό και ζωντανό, χωρίς να χάνει την εμβληματικότητά της.

Ένα στοιχείο-κλειδί στην επιτυχία της ταινίας είναι ότι ο Τζον Κάρπεντερ είναι παρών. Του δόθηκε η τελική εκδοχή του σεναρίου κι εκείνος πρόσθεσε τις δικές του ιδέες και έδωσε το πράσινο φως. Ο ενθουσιασμός ήταν τόσο μεγάλος που ο Κάρπεντερ ανέλαβε και τη μουσική επένδυση της ταινίας και μαζί με τον γιο του αναβίωσαν το κλασικό, ανατριχιαστικό θέμα που είχε υπογράψει στην πρώτη ταινία, το οποίο παραμένει ένα από τα πιο διαχρονικά μουσικά θέματα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Το Halloween είναι μια ταινία τρόμου που ήρθε από το παρελθόν για να βαδίσει στο μέλλον. Απαράμιλλος αστικός τρόμος που συνδέει την ανεμελιά της γιορτής με τον φόβο και την εύθραυστη οικογενειακή ασφάλεια. Παράλληλα καταθέτει ένα αλληγορικό σχόλιο για την υποκρισία και την πλαστή ευδαιμονία των πόλεων, για τις μάσκες που μπορεί να χρειαστεί να φορέσουμε κάποια στιγμή όλοι στη ζωή μας.
HWN INTL LAURIE PRINT 1 SHT GRE
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν
Πρωταγωνιστούν: Τζείμι Λι Κέρτις, Τζούντι Γκριρ, Γουίλ Πάτον, Βιρτζίνια Γκάρντνερ
Είδος: Θρίλερ, τρόμου
Βαθμολογία: 8/10

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates