Οι «Μύθοι της Μόδας» στην Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης

Μίνι αφιέρωμα
23/01/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι "Μύθοι της μόδας", αλλά και η μόδα των μύθων –αυτή η αλληλοδιαμορφούμενη σχέση που "γέννησε" μια ολόκληρη μυθολογία, η διάρκεια της οποίας ξεπερνά πλέον έναν αιώνα ζωής και συμπορεύεται με τα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα των εκάστοτε "γενεών"- προσεγγίζεται μέσα από μόλις τρία ντοκιμαντέρ.

Τρεις κορυφαίες προσωπικότητες της σύγχρονης διεθνούς μόδας (Άννα Γουίντουρ, Καρλ Λάγκερφελντ, Αλεξάντερ ΜακΚουίν) αποκαλύπτονται στο μίνι αφιέρωμα "Μύθοι της Μόδας" της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος προβάλλονται τα ντοκιμαντέρ:

*"Lagerfeld Confidential" του Rodolphe Marconi (2007), ένα αποκαλυπτικό πορτρέτο του «αρχιερέα» της υψηλής μόδας, Καρλ Λάγκερφελντ.

*"Τεύχος Σεπτεμβρίου" του R.J. Cutler (2009), που ακολουθεί την Άννα Γουίντουρ, τη θρυλική αρχισυντάκτρια της Vogue, στη σκληρή προετοιμασία του τεύχους-ορόσημου του περιοδικού που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2017.

*"McQueen" των Ian Bonhote & Peter Ettedgui (2018), με θέμα την επαναστατική ζωή, καριέρα και τέχνη του αυτόχειρα βρετανού σχεδιαστή Αλεξάντερ ΜακΚουίν. Το φιλμ προβάλλεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Τις ταινίες θα προλογίσουν Θεσσαλονικείς σχεδιαστές μόδας (Αλκμήνη Τριγωνάκη, Κωνσταντίνος Τσιγαρός, Θωμαΐς Παπαδημητρίου), ενώ στο πλαίσιο του αφιερώματος θα παρουσιαστούν σε έκθεση δημιουργίες σχεδιαστών μόδας.

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 27 έως την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, στο σινεφίλ στέκι της Ταινιοθήκης, την αίθουσα "Σταύρος Τορνές" (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης), με την υποστήριξη του Συλλόγου Παλαιών Μαθητών και Φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale.

Το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής: Κυριακή 27/1, στις 20:00, "Τεύχος Σεπτεμβρίου", Δευτέρα 28/1, στις 21:00, "McQueen" και Τρίτη 29/1, στις 21:00, "Lagerfeld Confidential".

Χώρος: Αίθουσα "Σταύρος Τορνές" (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης). Τιμές εισιτηρίων: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (κάτοχοι CineΚάρταF), δωρεάν (κάτοχοι CineΚάρταF Gold)

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates