H Μπρι Λάρσον σε ρόλο υπερηρωίδας… στο σύμπαν της Marvel

(TRAILER & PHOTOS) Μια υπερπαραγωγή με εντυπωσιακό καστ.
07/03/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Captain Marvel


Η πρώτη αυτόνομη ταινία της Marvel με γυναίκα υπερηρωίδα είναι γεγονός. Η βραβευμένη με Όσκαρ Μπρι Λάρσον («Το δωμάτιο») φορά τη στολή της «Captain Marvel» και για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει γυναίκα. Πρόκειται για την Άννα Μπόντεν που συνυπογράφει τη σκηνοθεσία με τον Ράιν Φλεκ. Μια υπερπαραγωγή με εντυπωσιακό καστ στο οποίο συμμετέχουν και οι: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ανέτ Μπένινγκ, Κλαρκ Γκρέγκ, Τζουντ Λο, κ.ά. Ακόμα μία περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με χιούμορ και συναίσθημα.

Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’90. Η Κάρολ Ντάνβερς (Μπρι Λάρσον) μεταμορφώνεται σε μία από τις πιο ισχυρές ηρωίδες του κόσμου, όταν ένας μαινόμενος διαγαλαξιακός πόλεμος ανάμεσα σε δύο εξωγήινες φυλές καταλήγει στη γη. Εκείνη θα συνταχθεί με τους Κρι που είναι προηγμένοι τεχνολογικά και μάχονται εναντίων των ερπετόμορφων εξωγήινων Σκρουλ.

Στα ίχνη των άλλων ταινιών της Marvel, οι δύο σκηνοθέτες, οι οποίοι προέρχονται από την ανεξάρτητη σκηνή, χτίζουν καλά τους χαρακτήρες, σέβονται το σύμπαν της Μάρβελ, εκτιμούν την υπερηρωίδα και αναδεικνύουν τα πολλά και διαφορετικά της επίπεδα. Δεν πρόκειται μόνο για μια ισχυρή γυναίκα, αλλά για μια σύνθετη προσωπικότητα με ανθρώπινα στοιχεία. Κίνδυνος, συναίσθημα και χιούμορ συνυπάρχουν αρμονικά. Βέβαια στην ταινία παίζουν ρόλο και οι καλοί ηθοποιοί που κάνουν κάθε τι να λαμβάνει άλλη διάσταση. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ταινίες του είδους ασκούν μεγάλη επιρροή, διαμορφώνουν κουλτούρα, είναι μέρος της σύγχρονης κινηματογραφίας και όσο πιο καλούς συντελεστές έχουν, τόσο ξεφεύγουν από το πρώτο επίπεδο εντυπωσιασμού και γίνονται πιο ουσιαστικές και υπολογίσιμες.

Η Μπρι Λάρσον έχει ανταποκριθεί με το παραπάνω στο να περάσει τα μηνύματα της ταινίας και να συμβάλλει στην αληθοφάνεια της ιστορίας. Ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον από την άλλη παίζει το ρόλο του Νικ Φιούρι στη δεκαετία του 90, στην αρχή της καριέρας του πράκτορα της κυβέρνησης. Συνεχίζει να είναι ζόρικος, αλλά εκτελεί εντολές και υπακούει τους ανώτερούς του. Έχει μια ελαφριά πλευρά που δεν έχουμε δει στις άλλες ταινίες. Οπότε, στο Captain Marvel είναι ένας αλλόκοτος και την ίδια στιγμή συνηθισμένος άνθρωπος με χιούμορ. Μαζί με την πρωταγωνίστρια δημιουργούν ένα δίδυμο όπου συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά.

Είναι ουσιαστικά μία πρωτότυπη ιστορία για τους δύο χαρακτήρες και βλέπουμε από πού προέρχονται και πώς διαμορφώθηκε η σχέση τους. Και αυτό γίνεται και με άλλους ήρωες της ταινίας.

Μια δυναμική γυναίκα ηρωίδα κάνει ένα ηρωικό κλασικό ταξίδι αυτογνωσίας, στο οποίο η μουσική, οι αναφορές και η τεχνολογία είναι άλλης εποχής.

Αν τώρα δεν συμπαθείτε όλες αυτές τις ταινίες με υπερήρωες, τότε δεν θα συμπαθήσετε ούτε αυτήν. Αλλά η γάτα της Κάρολ Ντάνβερς Γκους κλέβει την παράσταση ούτως ή άλλως.
CPT MARVEL WORLD INTL PAYOFF GREECE
Σκηνοθεσία: Άνα Μποντέν, Ράιαν Φλεκ
Πρωταγωνιστούν: Γκέμα Τσαν, Μπρι Λάρσον, Μακένα Γκρέις, Λι Πέις, Μπεν Μέντελσον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζουντ Λο, Ντζίμον Χούντσου, Ανέτ Μπένινγκ, Κόλιν Φορντ, Κλαρκ Γκρεγκ
Είδος: Περιπέτεια Επιστημονικής Φαντασίας
Βαθμολογία: 7,5/10

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates