Οι Χαράκτες του Ρεμπέτικου

Από τον «ιστορικό» Τάσσο στον Φώτη Βάρθη και τον Γιώργο Κόρδη που δημιουργεί στο τάμπλετ!
Το Σάββατο 23 Φλεβάρη στις 19.30, στο Κέντρο Τεχνών Μετς (Ευγένιου Βουλγάρεως 6, Μετς), ανοίγει τις «πύλες» της η έκθεση χαρακτικής με τίτλο «Ρεμπέτικο: Από το ξύλο στο τάμπλετ»..

Θα εκτεθούν έργα των Α. Τάσσου, Γ. Κόρδη και Φ. Βάρθη.

«Για το εξώφυλλο θέλω πάντα Τάσσο», έλεγε η Σωτηρία Μπέλλου, γι’ αυτό και η περίφημη σειρά δίσκων της στη Lyra «Τα ρεμπέτικα της Σωτηρίας Μπέλλου» έφεραν την υπογραφή του.

Παράλληλα στην έκθεση θα φιλοξενούνται και οι ξυλογραφίες του «δάσκαλου» Τάσσου (1914 – 1985), «Αρχόντισσες των ρεμπέτικων τραγουδιών», αυτές οι ψηλόλιγνες γυναικείες φιγούρες με το μπαγλαμαδάκι, οι «ωραίες» των προσφύγων, μέσα από τις γειτονιές όπου γεννήθηκε το ρεμπέτικο: Ανατολή, Δραπετσώνα, Κοκκινιά, Καισαριανή.
aaatassos
Ο Γιώργος Κόρδης(γεννημένος το 1956) δημιούργησε μια σειρά από 15 έργα που έγιναν με τον τρόπο της χάραξης, αλλά ψηφιακά, στην οθόνη του τάμπλετ.

Ο νεότερος Φώτης Βάρθης (γεννήθηκε το 1983) με τα «Ταμπαχανιώτικα» καταθέτει είναι μια σειρά έργων που αντλούν έμπνευση από τον ιδιαίτερο μουσικό χώρο των ρεμπέτικων όπως αυτά εκφράστηκαν στα αστικά κέντρα της Κρήτης και στη συνέχεια ενσωματώθηκαν στη μουσική παράδοση του νησιού.
aavarthis
Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος» και επιμελητή τον Ιστορικό Τέχνης Γιώργο Μυλωνά.

Διάρκεια έκθεσης: Σάββατο 23 Φλεβάρη - Σάββατο 6 Απρίλη.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Tρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 18.00 - 21.00. Τετάρτη: 11.00 - 14.00. Σάββατο: 11.00 - 15.00. Κυριακή - Δευτέρα κλειστά.
aaaprosklisi.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates