Ο Aλέξης Ζήρας σε μία συζήτηση για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή

Με ελεύθερη είσοδο στον IANO
Την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 20:30 ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον συγγραφέα Aλέξη Ζήρα. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για τον Aλέξη Ζήρα
Ο Aλέξης Ζήρας είναι κριτικός/γραμματολόγος. `Eζησε σε: Βέλγιο, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία. Σπούδασε οικονομικά: Αριστ. Πανεπ. Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε σε βιομηχανικές/ εμπορικές επιχειρήσεις, σε εφημερίδες και επί 12ετία (1981-1993) στην Ελληνική Ραδιοφωνία ως σύμβουλος προγραμμάτων λόγου. Συντάκτης: του Βιογραφικού Λεξικού της Εκδοτικής Αθηνών, της Εγκυκλοπαιδείας Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα, υπεύθυνος σύνταξης (1992-1996) του Λεξικού Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Αρθρογράφος εφημ.: Θεσσαλονίκη, Η Καθημερινή, Ελευθεροτυπία, Η Αυγή της Κυριακής και της επιθεώρησης βιβλίου διαβάζω. Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων-πρόεδρός της (2009-2013). Μέλος επιτροπών απονομής Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας- πρόεδρος 2013-2017. Επίτιμο μέλος της `Ενωσης Λογοτεχνών Κύπρου.

Για την κριτική του σύνθεση Ένας Γραικός στα Ξένα: Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Μελέτης και Βραβείο Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών ∙ για τις `Οψεις της Κυπριακής Πεζογραφίας, 1900-2000: Βραβείο Pen Club και Κρατικό βραβείο Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Link Εκδήλωσης: ΕΔΩ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates