Ανακάλυψαν κρυμμένο πίνακα στο «Μπλε Δωμάτιο» του Πικάσο!

Έναν κρυμμένο πίνακα ανακάλυψαν επιστήμονες κάτω από τις πινελιές του «Μπλε Δωματίου» του Πάμπλο Πικάσο, πίνακα που ο
Ανακάλυψαν κρυμμένο πίνακα στο «Μπλε Δωμάτιο» του Πικάσο! The Associated Press All Rights Reserved
ζωγράφος ολοκλήρωσε το 1901. Επιστήμονες και συντηρητές στη Phillips Collection χρησιμοποίησαν τεχνολογία υπερύθρων για να αποκαλύψουν τη μορφή ενός άνδρα με παπιγιόν που στηρίζει το πρόσωπό του στο χέρι του. Ο γενειοφόρος άνδρας φορά δαχτυλίδια στο χέρι του.
Η τεχνική ανάλυση επιβεβαίωσε ότι το κρυμμένο πορτραίτο δημιουργήθηκε ακριβώς πριν από το Μπλε Δωμάτιο. Ο Πικάσο δημιούργησε και τα δύο έργα στο Παρίσι, στη διάρκεια της μπλε περιόδου του.
Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο από το 2008 -οπότε οι ειδικοί εντόπισαν τον δεύτερο πίνακα- είναι ποιος είναι ο άνδρας που απεικονίζεται.
Η επιμελήτρια Σούζαν Μπέρεντς Φρανκ δήλωσε στο AP ότι «όταν ο Πικάσο είχε μια ιδέα, έπρεπε να κάτσει κάτω και να την κάνει πραγματικότητα», εξηγώντας ότι πιθανότατα ο ζωγράφος δημιούργησε τον Πίνακα πάνω από την εικόνα του άνδρα όταν τον κατέλαβε η έμπνευση.
Από το 1954 υπήρχε η υποψία ότι κάτω από το Μπλε Δωμάτιο υπήρχε και δεύτερος πίνακας, καθώς οι πινελιές δεν ταίριαζαν με την εικόνα της γυναίκας που κάνει μπάνιο. Ωστόσο μόλις στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ακτίνες Χ «ανακάλυψαν» μια θολή εικόνα κάτω από τον πίνακα.
Η έρευνα θα συνεχιστεί και ήδη η Phillips Collection έχει σχεδιάσει να παρουσιάσει τον πίνακα και τα συμπεράσματά της σε έκθεση το 2017.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, www.in.gr

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates