1000 χειροτέχνισσες στήνουν γιορτή και ενισχύουν τα παιδιά

(VIDEO) Ένα σιωπηλό, αλλά δημιουργικό «συλλαλητήριο».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
22/11/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα παίρνουν την τύχη στα χέρια τους. Πραγματοποιούν ένα σιωπηλό αλλά δημιουργικό «συλλαλητήριο». Συγκεντρώνουν και εκθέτουν αντικείμενα και έργα που οι ίδιοι με αγάπη και μεράκι δημιούργησαν, μεταμορφώνοντας τον πηλό, το ξύλο, το γυαλί, την πέτρα, το ύφασμα ή το χαρτί πάνω στα οποία ξόδεψαν ώρες ατελείωτες και πολύ κόπο.

Η ανάγκη της έκφρασης και της δημιουργίας όμως, ιδιαίτερα στις εποχές αυτές που η ανέχεια καραδοκεί και η ανεργία μαστίζει δυστυχώς ολοένα και περισσότερα σπίτια, μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.

Οι χειροτέχνες λένε όχι στο «παράνομο εμπόριο» που μοιάζει ως μονόδρομος μέσα στο ασφυκτικό αυτό φορολογικό περιβάλλον όπου ΤΕΒΕ, ΕΦΚΑ, ταμειακές κλπ. τους οδηγούν σε αδιέξοδο. Αναζητώντας τρόπο να δημιουργούν και να έχουν ένα εισόδημα από τη δραστηριότητά τους χωρίς να παρανομούν ή να είναι αναγκασμένοι να πουλούν πανάκριβα τα έργα τους για να ανταπεξέλθουν στην υπερκοστολόγηση, οι δημιουργοί και οι χειροτέχνες απευθύνουν κάλεσμα στην πολιτεία.

Τα έσοδα από τα αντικείμενα που θα πωληθούν θα προσφερθούν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ στην αίθουσα «Επήρεια - Πολιτισμός», Βασιλέως Κωνσταντίνου 44, Αθήνα.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!