Βανδάλισαν το άγαλμα του φιλιού της Times Square τη μέρα του θανάτου του ναύτη

Έγραψαν #MeToo με σπρέι
Το κίνημα MeToo φαίνεται ότι δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, και ανήμερα του θανάτου του ναύτη που με το φιλί του σε μια νεαρή νοσοκόμα έγινε το σύμβολο του τέλους του πολέμου, κάποιοι έσπευσαν να γράψουν με σπρέι #MeToo στο πόδι της νοσοκόμας στο άγαλμα που αναπαριστά τη σκηνή της φωτογραφίας στη Σαρασότα της Φλόριντα των ΗΠΑ.
1920
Πρόκειται προφανώς για πράξη διαμαρτυρίας στην περιγραφή του ίδιου του George Mendoza ότι μέσα στο γενικό παραλήρημα για το τέλος του πολέμου και μετά από μερικά ποτά που είχε πιει, άρπαξε τη νοσοκόμα την οποία δεν γνώριζε και τη φίλησε χωρίς να έχει τη συγκατάθεσή της.

Ο γιος της αργότερα είπε στους New York Times ότι η μητέρα του δεν εξέλαβε την κίνηση αρνητικά αλλά σαν μια πράξη ενθουσιασμού.


Μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από το βανδαλισμένο άγαλμα οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες, με πολλούς να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το γκράφιτι και τον υπαινιγμό ότι το φιλί ήταν σεξουαλική επίθεση.

«Το άγαλμα αντιπροσωπεύει μια περίοδο που πολλοί σήμερα δεν μπορούν να κατανοήσουν», έγραψε κάποιος στο Facebook. «Όλη η χώρα γιόρταζε το τέλος του πολέμου».

Κάποιος άλλος εκτίμησε ότι ο βανδαλισμός δείχνει έλλειψη σεβασμού μετά τον πρόσφατα θάνατο του Μεντόνσα.

Ωστόσο υπήρχαν και αυτοί που θεώρησαν δικαιολογημένο το γκράφιτι. «Δεν ισχυρίζομαι ότι η γυναίκα νιώθει θύμα, όμως στην πραγματικότητα ήταν μια ανεπιθύμητη, απρόκλητη σεξουαλική ενέργεια», έγραψε κάποιος.

Εξάλλου ένας χρήστης του Facebook ζήτησε από τις αρχές της Σαρασότα να αφαιρέσουν το άγαλμα.

Οι αρχές της πόλης πάντως αφαίρεσαν το γκράφιτι αμέσως.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates