Το Παρίσι μηνύει την Airbnb

Και ζητάει μεγάλη αποζημίωση
11/02/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Παρίσι κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας Airbnb για 1.000 παράνομες αγγελίες ενοικίασης ακινήτων, ζητώντας πάνω από 12,5 εκατομμύρια ευρώ ή 14 εκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε η δήμαρχος της πόλης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Γαλλίας, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Παρίσι μπορούν να νοικιάζουν τα ακίνητά τους έως 120 ημέρες τον χρόνο. 

Η χώρα ψήφισε το 2018 νόμο που προβλέπει πρόστιμα έως 12.500 ευρώ ανά παράνομη αγγελία σε εταιρείες όπως η Airbnb, κι αυτός ο νόμος θα αποτελέσει το «όπλο» της γαλλικής πρωτεύουσας κατά της Airbnb στο δικαστήριο, όπως εξήγησε η δήμαρχος Αν Ινταλγκό στη συνέντευξή της.

Εκπρόσωπος της Airbnb είπε πως η εταιρεία εφάρμοσε μέτρα για να βοηθήσει τους χρήστες της στο Παρίσι να συμμορφωθούν με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, πρόσθεσε όμως πως οι κανονισμοί στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν «ανεπαρκείς, δυσανάλογοι και σε σύγκρουση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

Το Παρίσι αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Airbnb μετά τις ΗΠΑ, καθώς διαθέτει προς ενοικίαση μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας 65.000 σπίτια.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates