Το Myspace έχασε όλα τα αρχεία που ανέβηκαν μεταξύ 2003 - 2015

Γύρω στα 50 εκατομμύρια τραγούδια από 14 εκατομμύρια καλλιτέχνες.
Το γνωστό site Myspace, παρά τη μείωση της δημοτικότητάς του, αποτέλεσε σημαντική πλατφόρμα φιλοξενίας μουσικής, με πάνω από 50 εκατομμύρια τραγούδια από 14 εκατομμύρια καλλιτέχνες να έχουν φορτωθεί εκεί κατά τη διάρκεια της περιόδου των 12 ετών.

Έπειτα από παράπονα που δέχθηκε από πολλούς χρήστες του, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν παλιότερα δεδομένα -δικά τους και άλλων- το MySpace έβγαλε ανακοίνωση, λέγοντας πως όσες εικόνες, βίντεο και ηχητικά είχαν ανέβει στον ιστότοπο πριν από τρία χρόνια και πίσω «μπορεί να μην είναι διαθέσιμα».

Αιτία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Myspace είναι η μετακόμιση ενός server, η οποία προκάλεσε την απώλεια μεγάλης μάζας δεδομένων του. Ο Andy Baio, ένας από τους δημιουργούς του Kickstarter, σε tweet του είπε πως η «ζημιά» αυτή υπολογίζεται γύρω στα 50 εκατομμύρια τραγούδια και 14 εκατομμύρια καλλιτέχνες.

Το MySpace, που το 2006 ήταν το site με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ (πάνω κι από την Google), έχει αναδείξει καλλιτέχνες όπως οι Arctic Monkeys και η Kate Nash, ενώ πολλοί ακόμα χρήστες που παλιότερα ήταν ενεργοί το χρησιμοποιούσαν ακόμα ως αρχείο.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates