Τα πιο απίθανα γήπεδα μπάσκετ του κόσμου σε μια έκθεση

Hoops του Bill Bamberger
Γραφικά, αυτοσχέδια και ρημαγμένα γήπεδα μπάσκετ σε όλον τον κόσμο έχει καταγράψει ο φακός του Μπιλ Μπαμπέργκερ (Bill Bamberger) και το National Building Museum στην Ουάσιγκτον φιλοξενεί μεγάλη έκθεση αυτών των φωτογραφιών.

Η έκθεση «Hoops» αποδεικνύει περίτρανα ότι οπουδήποτε μπορείς να επινοήσεις χώρο για εξάσκηση στο μπάσκετ, βάζοντας απλά μια επιφάνεια για ρακέτα και ένα «στεφάνι». Οι μεγάλου μεγέθους φωτογραφίες του Μπαμπέργκερ παρουσιάζουν ιδιωτικά και δημόσια γήπεδα μπάσκετ, αλλά οι πιο συγκινητικές είναι εκείνες στις οποίες έχουν απαθανατιστεί οι ευρηματικές ιδέες απλών ανθρώπων που χρησιμοποίησαν ό,τι μπόρεσαν να βρουν είτε σε φτωχογειτονιές πόλεων είτε σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.
nasher bamberger playground Harlem e1539122025792 677x451
«Αν και τα τυπικά υλικά για το άθλημα είναι απλά και πολύ γνωστά, οι έγχρωμες φωτογραφίες του Μπαμπέργκερ μας δείχνουν ότι οι συνδυασμοί για ένα γήπεδο και μια μπασκέτα είναι σχεδόν ατέλειωτοι» σημειώνεται στην ανακοίνωση του μουσείου. «Ο σχεδιασμός και η κατασκευή αυτών των χώρων αποκαλύπτουν πολλά τόσο για τις κοινότητες στις οποίες βρίσκονται όσο και για το ίδιο το άθλημα».
Hoopweb 03
«Παρά την έντονη απουσία ανθρώπων, οι φωτογραφίες του Μπαμπέργκερ είναι πορτρέτα γειτονιών και κοινοτήτων, και αντικατοπτρίζουν τα θέλγητρα του μπάσκετ και την ικανότητά του να διασπά δημογραφικούς, εθνικούς και τοπικούς φραγμούς» καταλήγει η ανακοίνωση του National Building Museum.
6. HOOPS at the National Building Museum
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Ιανουαρίου του 2020.HOOPS Photo by Bill Bamberger 11

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates