Συμβουλές προστασίας των Social Media λογαριασμών σας

Τι πρέπει και μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε το λογαριασμό σας από «επιτήδειους».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλοι μας για προσωπικούς ή για επαγγελματικούς λόγους έχουμε πληθώρα λογαριασμών στα Social Media και σίγουρα θα πρέπει να μας ανησυχεί πάρα πολύ η ασφάλεια αυτών από «επιτήδειους» που θα προσπαθήσουν να χακάρουν τους λογαριασμούς μας.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιος σίγουρος τρόπος να προστατεύσετε τους λογαριασμούς σας 100%, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τους λογαριασμούς σας προκειμένου να τους προστατέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σας παραθέτουμε 5 συμβουλές:

1. Αλλάζετε τον κωδικό σας συχνά


Το να αλλάζετε τον κωδικό σας συχνά είναι μία από τις πιο ασφαλείς λύσεις για να κρατάτε τον λογαριασμό σας πάντοτε ασφαλή. Δεν είναι απαραίτητο αυτό να γίνεται σε καθημερινή βάση, αλλά μία φορά τον μήνα είναι κάτι το απαραίτητο, ειδικά σε περιπτώσεις που παρατηρούμε πως κάτι δεν πάει καλά.

2. Μη χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό παντού


Είναι κατανοητό πως είναι δύσκολο να μην χρησιμοποιείται τον ίδιο κωδικό παντού αφού είναι ευκολότερο να απομνημονεύσουμε ένα κωδικό παρά πολλούς άλλους. Πάντοτε θα ελλοχεύει ο κίνδυνος όταν θα υποκλαπεί ο κωδικός να χρησιμοποιηθεί παντού και να προκαλέσει τεράστια ζημιά σε όλους τους λογαριασμούς μας.

3. Χρησιμοποιείτε δυνατούς κωδικούς και όχι απλούς


Σε έναν κωδικό καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν σύμβολα, γράμματα (κεφαλαία και μικρά) και αριθμούς. Ο συνδυασμός των προηγουμένων μπορεί να δημιουργήσει έναν ισχυρό κωδικό. Φυσικά, αποφεύγετε ονόματα, ημερομηνίες γεννήσεις κλπ, τα οποία χαρακτηρίζουν εσάς.


4. Μη χρησιμοποιείτε τον κωδικό σας σε ιστοσελίδες μη ασφαλείς ή σε δημόσιους υπολογιστές


Αν θέλετε να συνδεθείτε στο Facebook ή το Twitter, σιγουρευτείτε πως βρίσκεστε στις επίσημες ιστοσελίδες τους και όχι σε κάποια άλλη ιστοσελίδα. Μην εμπιστεύεστε πλαίσια για σύνδεση σε κάποιο Κοινωνικό Δίκτυο, τα οποία δε βρίσκονται στις επίσημες ιστοσελίδες των Κοινωνικών Δικτύων. Κατά πάσα πιθανότητα μπορείτε να πέσετε θύμα μιας επίθεσης phising.

Όσον αφορά τους δημόσιους υπολογιστές, όπως για παράδειγμα τον υπολογιστή στη βιβλιοθήκη της σχολής ή στο ίντερνετ καφέ, ποτέ μην τους εμπιστεύεστε, καθώς πολλά χέρια πιάνουν το πληκτρολόγιο τους και πολλά ύποπτα προγράμματα μπορούν να τρέχουν στο παρασκήνιο. Αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη για ρίσκο, τότε μη συνδεθείτε με τα στοιχεία σας.

5. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η ασφαλής περιήγηση (Secure Browsing)


Σε πολλά social media υπάρχει η επιλογή ασφαλούς περιήγησης. Χωρίς τη σύνδεση HTTP Secure (HTTPS) τα δεδομένα σας δεν θα είναι προστατευμένα, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα ανοιχτό δίκτυο Wi-Fi (π.χ σε ένα ξενοδοχείο, στο αεροδρόμιο ή σε μία καφετέρια). Υπάρχει όμως και ένα μειονέκτημα για τις HTTPS συνδέσεις, αφού καθυστερούν τη σύνδεση, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ή περιήγησή στα Social networks, ένα συνηθισμένο παράπονο από τους χρήστες. Αποφύγετε τα απροστάτευτα δίκτυα Wi-Fi και όποτε μπορείτε προτιμήστε τα δίκτυα 3G/4G μεταφοράς δεδομένων του παρόχου σας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!