Η Σρι Λάνκα ψάχνει επαγγελματία δήμιο με αγγελία

Η θέση παραμένει κενή
21/02/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη Σρι Λάνκα δυσκολεύονται να βρούν επαγγελματίες εκτελεστές. Ο τελευταίος παραιτήθηκε πριν 5 χρόνια και από τότε η θέση παραμένει κενή.

Η κρατική εφημερίδα της χώρας δημοσιεύει αγγελία αναζητώντας τον κατάλληλο υποψήφιο ο οποίος πρέπει να είναι ηλικίας 18-45, ηθικός και με ψυχικό σθένος. Ο μισθός είναι 36.310 ρουπίες (203 $).

Στη Σρι Λάνκα δεν έχει γίνει καμία εκτέλεση από το 1976, παρόλο που η θανατική ποινή είναι σε ισχύ, αλλά η κυβέρνηση ψάχνει δύο δήμιους (βασικό και αντικαταστάτη), για να καταπολεμήσει το εμπόριο ναρκωτικών.

Ο προηγούμενος δήμιος παραιτήθηκε το 2014, καθώς έπαθε σοκ όταν είδε για πρώτη φορά τις αγχόνες. Ενας άλλος προσελήφθη πέρυσι, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δουλειά.

Στις 7 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της χώρας, Μαιτριπάλα Σιρισένα, είπε στη Βουλή ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει τη θανατική ποινή για όσους έχουν καταδικαστεί για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο Μπιράζ Πατνάικ, διευθυντής της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Νότιας Ασίας, της Διεθνούς Αμνηστίας, έγραψε στο Twitter ότι: «Δεν υπάρχει χώρος για τη θανατική ποινή σε μια πολιτισμένη κοινωνία».

Στη χώρα υπάρχουν περίπου 1.300 θανατοποινίτες, από τους οποίους οι 48 έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.DzMZMiiUUAIumlI

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates