Η Νέα Υόρκη απέκτησε μια καινούργια γειτονιά

Η Hudson Yards υποδέχθηκε τους νεοϋορκέζους και τους επισκέπτες για πρώτη φορά
Το Μεγάλο Μήλο απέκτησε καινούργια γειτονιά: την προηγούμενη εβδομάδα, η Hudson Yards υποδέχθηκε τους νεοϋορκέζους και τους επισκέπτες στην πόλη για πρώτη φορά. Περιτριγυρισμένη από απαστράπτοντες ουρανοξύστες κατοικιών και γραφείων, η γειτονιά εισάγει 56,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα δημόσιου χώρου, περιλαμβανομένων μιας πλατείας με κήπους και αλσύλλια, ενάμιση χιλιομέτρου εμπειρίας αγορών και φαγητού και του «Vessel», ενός γλυπτού στο οποίο μπορεί να ανεβεί ο επισκέπτης.
hudson yards the vessel
Στις 15 Μαρτίου, οι επισκέπτες -χωρίς εισιτήριο την πρώτη μέρα- ανέβηκαν στο γιγαντιαίο κυψελοειδές γλυπτό, το οποίο σχεδίασε ο Βρετανός σχεδιαστής Thomas Heatherwick. Είναι ένα πλέγμα 154 διασυνδεόμενων κλιμάκων και 80 «πλατύσκαλων» που παραπέμπει στα έργα του Έσερ. Ο επισκέπτης οφείλει να είναι προετοιμασμένος για ανάβαση ενάμιση χιλιομέτρου συνολικά, αλλά ανταμείβεται με καινούργιες οπτικές της καινούργιας γειτονιάς.

«Ποτέ, στο παρελθόν, δεν είχαμε σχεδιάσει κάτι τέτοιο και, πιθανότατα, δεν πρόκειται να ξανασχεδιάσουμε κάτι παρόμοιο» είπε ο Stuart Wood του Heatherwick Studio. «Δεν είναι κτήριο, δεν είναι γλυπτό, δεν είναι έργο τέχνης, κι όμως έχει την κλίμακα και τη σχέση με όλες αυτές τις τυπολογίες... Κατά έναν τρόπο, το σκεφτόμαστε ως ένα έπιπλο. Πολύ φυσικά, η συνεχιζόμενη χρήση του θα εξελιχθεί» εξήγησε.

Η Hudson Yards είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη ακινήτων από ιδιώτη στην ιστορία των ΗΠΑ και η μεγαλύτερη ανάπτυξη ακινήτων στη Νέα Υόρκη μετά το Rockefeller Center.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates