Ένας συμπαθής Σατανάς που βγάζει... σέλφι ξεσηκώνει αντιδράσεις

Στη Σεγκόβια της Ισπανίας
18/01/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αναταραχή έχει προκληθεί στη Σεγκόβια της Ισπανίας, λόγω ενός αγάλματος του Σατάνά, το οποίο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των πολιτών για το γεγονός ότι είναι «φιλικό, χαρούμενο» και... βγάζει σέλφι. Ωστόσο, μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουν να ζουν με αυτό καθώς δικαστής της Σεγκόβια απέρριψε τα παράπονα για προσβολή των θρησκευτικών ευαισθησιών και το ότι θα μπορούσε να κάνει την πόλη προορισμού σατανικού τουρισμού και λατρείας.

Το χάλκινο άγαλμα δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής σε έναν τοπικό θρύλο, βάσει του οποίου ο Σατανάς ξεγελάστηκε για να χτίσει το διάσημο υδραγωγείο της πόλης.

Ο καλλιτέχνης του αμφιλεγόμενου αγάλματος δήλωσε στο BBC πως εξεπλάγη από την έκταση των αντιδράσεων που προκάλεσε το έργο του.
zpZokS8F
Πάνω από 5.400 άτομα, περίπου το 10% του πληθυσμού της πόλης, υπέγραψαν αίτημα να ματαιωθεί η δημιουργία του γλυπτού. Όπως υποστήριζα σε αυτό, το άγαλμα προσβάλλει τους καθολικούς επειδή απεικονίζεται με εύθυμο τρόπο και εξυψώνει ωραιοποιεί το κακό, τη στιγμή που ο σατανάς υποτίθεται πως είναι «απεχθής και απωθητικός».

Όμως το δικαστήριο δεν τους δικαίωσε και όπως ενημερώθηκε το συμβούλιο της Σεγκόβια και όσοι προσέφυγαν στις Αρχές θα κληθούν να πληρώσουν και 500 ευρώ για νομικά έξοδα. Η απόφαση σήμαινε ότι το άγαλμα θα μπορούσε να εγκατασταθεί από την επόμενη εβδομάδα, 200 μέτρα από το υδραγωγείο.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates