Ένα ολόκληρο χωριό γίνεται ξενοδοχείο

(VIDEO) Το σχεδόν εγκαταλελειμμένο χωριό της Ελβετίας θα μεταμορφωθεί σταδιακά σε ξενώνες και δωμάτια.
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο video το Corippo είναι ένα ειδυλλιακό χωριουδάκι, σκαρφαλωμένο θαρρείς στις πλαγιές του όρους Tessin.

Οι εικόνες θυμίζουν καρτ ποστάλ αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή όπως και η αριθμητική: 12 εναπομείναντες μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων οι 11 είναι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών.

Το Corippo, ίσως το μικρότερο χωριό της Ελβετίας, βρίσκεται κοντά στα ιταλικά σύνορα. Από μακριά διατηρεί τη γοητεία του, αλλά οι εποχές όπου έτρεφε πάνω από 300 άτομα από τις αγροτικές καλλιέργειες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί,

Σήμερα, η μόνη οικονομική δραστηριότητα που απέμεινε στο χωριό είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα-καφενείο.

Το χωριό ήρθε στην επικαιρότητα μετά από αφιέρωμα του αμερικάνικου CNN στην εταιρεία, που ίδρυσαν οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες ώστε όλα τα σπίτια να γίνουν ένα ξενοδοχείο.

Ο Fabio Giacomazzi, αρχιτέκτονας και πρόεδρος του εταιρείας, εξηγεί τους λόγους:
«Αυτό θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία για μια μοναδική διαμονή, σε ένα αγροτικό χωριό που έχει μείνει αναλλοίωτο».

Προς το παρόν έχει ήδη ανακαινιστεί ένας ξενώνας με δύο δωμάτια, το Casa Arcotti, ενώ ετοιμάζεται και το κεντρικό ξενοδοχείο του χωριού για το Πάσχα 2020. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 5,7 εκατομμύρια ευρώ.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates