Είδε τη νεκρή σύζυγό του σε πακέτο τσιγάρων και ζητά 100 εκ. ευρώ

Ο 50χρονος έχασε τη γυναίκα του πριν από ενάμιση χρόνο, από πάθηση που δεν συνδέεται με το κάπνισμα.
Έτσι όταν αναγνώρισε φωτογραφία της από το κρεββάτι του νοσοκομείου στο αποτρεπτικό μήνυμα για το κάπνισμα που ήταν πάνω στο πακέτο των τσιγάρων, χωρίς να ζητηθεί η συναίνεση του αντέδρασε.

Και δεν έμεινε στα λόγια αλλά κατέθεσε μήνυση, αξιώνοντας από την πολυεθνική εταιρεία μία αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Il Resto del Carlino.

Ο Ιταλός σύζυγος που αναγνώρισε στο μήνυμα κατά του καπνίσματος τη φωτογραφία της γυναίκας του συνδεδεμένης με σωληνάκια και με δεμένο το κεφάλι, τονίζει ότι η φυγή της το 2017, δεν συνδέεται με το κάπνισμα.

Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι στον 50χρονο, οι εικόνες επιλέγονται βάσει της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν μόνο μηνύματα και εικόνες που βρίσκονται στα επίσημα αρχεία, που έχουν συσταθεί για να τις εξυπηρετούν στην υποχρέωσή τους να αναγράφουν αυτά τα αποτρεπτικά μηνύματα. Δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση διακριτικότητας στην επιλογή αυτών των φωτογραφιών που εναλλάσσονται στα πακέτα που σύμφωνα με τη «διαδικασία» πρόκειται για 14 διαφορετικές φωτογραφίες ανά έτος.

Απ’ ότι φαίνεται εκείνος, δεν… πείστηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τις φωτογραφίες στα πακέτα τσιγάρων. Το 2016 μία 54χρονη Ισπανίδα αναγνώρισε το πρόσωπό της σε μία φωτογραφία που είχε εκτυπωθεί σε ένα πακέτο. Και σε αυτήν την περίπτωση η πάθησή της δεν σχετιζόταν με το κάπνισμα, αφού είχε υποβληθεί σε μία επέμβαση για τη μέση της.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates