Διήμερο Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών στην Αθήνα

Στο παλιό πολυκατάστημα FOKAS
10/05/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έξι χρόνια μετά (από το 2013) το πρώην πολυκατάστημα FOKAS λειτουργεί ξανά για να υποδεχτεί τους Αθηναίους που θα επισκεφθούν το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας. Όπως δηλώνει  ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, διοργανωτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας (Athens Digital Arts Festival) «το φεστιβάλ πραγματοποιείται από το 2005 κάθε χρόνο ανελλιπώς και φέτος φτάσαμε τα 15 χρόνια. Στο πλαίσιο της γιορτής για την 15ετία της ψηφιακής τέχνης στην Αθήνα πραγματοποιείται ένα διήμερο εκδηλώσεων Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Μαΐου από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα στο εγκαταλειμμένο κτίριο του πρώην πολυκαταστήματος FOKAS, στην "καρδιά" του κέντρου της πόλης, επί της οδού Σταδίου 41».

Όπως τονίζει ο κ. Χατζηχριστοδούλου πρόκειται για ένα διήμερο φεστιβάλ που περιλαμβάνει έκθεση με διαδραστικές εγκαταστάσεις, κορυφαία έργα Web Art by COSMOTE Fiber, προβολές Video Art και animation. «Στην έκθεση συμμετέχουν 450 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, ενώ από το φεστιβάλ δεν θα λείπει η μουσική και τα πάρτι, καθώς σήμερα από νωρίς το βράδυ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την μουσική του αγαπημένου καλλιτέχνη της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής Κωνσταντίνου ΒΗΤΑ, ενώ αύριο Σάββατο θα διασκεδάσουν με τους μουσικούς παραγωγούς του ραδιοφώνου Athens Voice. Τέλος, υπάρχουν και μικρές θεατρικές παραστάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Να σημειώσουμε ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη».

Η πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ έγινε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στου Ψυρρή, η δεύτερη διοργάνωση έγινε στην Ομόνοια και για επτά συνεχή χρόνια γινόταν στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. «Από τον δέκατο χρόνο και μετά βρίσκαμε μεγάλα, εγκαταλειμμένα κτίρια στο ιστορικό τρίγωνο με στόχο την ενεργοποίησή τους. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία κινηθήκαμε και φέτος με την επαναλειτουργία του πολυκαταστήματος FOKAS» τονίζει ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Η διοργάνωση έγινε με την υποστήριξη του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) και του προγράμματος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας - Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης» και με την συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, συνδιοργανωτής του φεστιβάλ είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).ADAF MAY DNA Poster 500x700 5mm FINAL page 0001

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates