Τα τραγούδια της έναρξης: Νικολόπουλος, Γλυκερία, Ασλανίδου & Καραφώτης

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Το τραγούδι της έναρξης των παραστάσεων στο «Πλατό» το 2009.
Η Γλυκερία, μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού και ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο μεγαλύτερος εν ζωή λαϊκός συνθέτης, συνέπραξαν για μια ακόμη φορά επί σκηνής, τη σαιζόν 2009 - 2010, στη Μουσική Σκηνή «Πλατό». Μαζί τους ήταν η Μελίνα Ασλανίδου και ο Κώστας Καραφώτης, αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες, οι Νίνα Κουμή, Γιάννης Μυτιληναίος & Γιώργος Αιγιώτης.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης είχε ο Πάνος Παπαδόπουλος, το σχεδιασμό του φωτισμού έκανε ο Γιώργος Τέλλος, ενώ την ηχοληψία ο Χρήστος Μανωλίτσης.

«Τραγούδια παντός καιρού»


Στα πλαίσια της σύμπραξης αυτής, ο Στέλιος Φωτιάδης που είχε την επιμέλεια του προγράμματος, έγραψε ένα τραγούδι (στίχους & μουσική) για την έναρξη του προγράμματος, με τίτλο «Τραγούδια παντός καιρού», το οποίο τραγουδούσαν όλοι οι καλλιτέχνες μαζί επί σκηνής.

Το τραγούδι της έναρξης παραμένει μέχρι σήμερα ανέκδοτο. Ο Χρήστος Νικολόπουλος είχε πει τότε για την παράσταση: «Ο χρόνος τρέχει και στο παρελθόν δεν μπορείς, ούτε χρειάζεται, να γυρίσεις. Μπορείς όμως να τον «κουβαλάς» μέσα σου και, καθώς χτίζεις το παρόν, να επαναφέρεις - δίπλα στα καινούργια, δυναμικά στοιχεία - κάποια στοιχεία ισορροπίας που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, όντως καταστρέψαμε και κάποιο ίσως ηθικό νόημα, που στιγμές - στιγμές, λείπει...», ενώ η Γλυκερία πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν πρώτοι και δεύτεροι ρόλοι, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι, είμαστε μια παρέα που ο καθένας έχει έναν ρόλο σημαντικό για το αποτέλεσμα...».

Οι φωτογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν το Νοέμβριο του 2009 στο στούντιο του Θωμά Χρυσοχοΐδη στον Κεραμεικό, με αφορμή κοινή συνέντευξη των δύο καλλιτεχνών στον Κώστα Μπαλαχούτη και φιλοξενήθηκαν στο περιοδικό Όασις (τεύχος 13), εν όψει των παραστάσεων.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates