Ποιος Έλληνας συνθέτης μας έβαλε στο χάρτη με τα No1 του Billboard

Λιγοστοί Ευρωπαίοι μουσικοί, αν εξαιρέσουμε τους Βρετανούς, έχουν βρεθεί στο Νο1 της κορυφαίας λίστας Ηot 100 που δημοσιεύει το περιοδικό Billboard.
Η λίστα αυτή προκύπτει από τη συχνότητα που παίζει το συγκεκριμένο τραγούδι το ραδιόφωνο, από το online streaming και από τις πωλήσεις, φυσικές ή ψηφιακές που σημειώνονται στις ΗΠΑ.

Πρόσφατα δημιουργήθηκε από το site reddit ένας χάρτης που απεικονίζει χρωματικά τα Νο1 της λίστας του Billboard σύμφωνα με τη χώρα προέλευσης των μουσικών που τα έχουν πετύχει.

Στην Ευρώπη τη μερίδα του λέοντος έχουν οι Βρετανοί με 167 singles. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Σουηδοί με 7 singles, στην τρίτη οι Γερμανοί με 5, ακολουθούν οι Ιρλανδοί με 4 (τα δύο των U2) και οι Ισπανοί με 3.
fireeee
Με κόκκινο χρώμα στο χάρτη απεικονίζονται οι χώρες που δεν έχουν κανένα Νο1 στο Billboard. To πορτοκαλί χρώμα της χώρας μας, που δηλώνει μια παρουσία στο Νο 1, το οφείλουμε στον μεγάλο μας συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου και τη συγκλονιστική μουσική που έγραψε για την ταινία «Οι δρόμοι της φωτιάς».

Το “Chariots of Fire” κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1981 και βρέθηκε για μία εβδομάδα στο No1 του Billboard Hot 100, ένα χρόνο αργότερα, στις 8 Μαΐου του 1982. Συνολικά βρέθηκε για 21 εβδομάδες στη συγκεκριμένη λίστα.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates