Μακεδόνας & Μπάσης τραγουδούν για την «Όμορφη Θεσσαλονίκη»

(VIDEO) Ένα από τα ξεχωριστά ντουέτα της συναυλίας για τον Βασίλη Τσιτσάνη στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

«Είσαι το καμάρι της καρδιάς μου…»


Έχω την αίσθηση πως στη μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, που διοργάνωσε το «Όλοι μαζί μπορούμε» την Τετάρτη 4 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα επιστρέφουμε για πολύ καιρό ακόμα.

Όπως διαβάσατε και στο σχετικό ρεπορτάζ με το πρόγραμμα της συναυλίας, η αρχή έγινε με δυο τραγούδια αναφοράς στην πόλη που ο Τσιτσάνης έζησε και δούλεψε για σημαντικό χρονικό διάστημα της ζωής του και δόξασε μέσα από τα τραγούδια του. Την Θεσσαλονίκη…

Το πρώτο ήταν το «Μπαξέ τσιφλίκι», με όλους τους τραγουδιστές, ενώ το δεύτερο αποτέλεσε συγχρόνως ένα από τα ξεχωριστά ντουέτα της βραδιάς, με δυο ερμηνευτές από τους οποίους ο ένας, ο Κώστας Μακεδόνας, είναι γέννημα - θρέμμα Σαλονικιός, ενώ ο άλλος, ο Δημήτρης Μπάσης, αν και γεννήθηκε στην Στουτγάρδη και σε μικρή ηλικία επέστρεψε με την οικογένεια του στο Κιλκίς, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης όπου τον ανακάλυψε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Η «Όμορφη Θεσσαλονίκη» ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1950 από τον Πρόδρομο Τσαουσάκη, την Ρένα Ντάλια και τον Θανάση Γιαννόπουλο…

Η καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας ήταν του Γιώργου Νταλάρα και η διεύθυνση ορχήστρας του Γιώργου Παπαχριστούδη. Έπαιξαν οι μουσικοί: Πιάνο: Γιώργος Παπαχριστούδης, μπουζούκια: Γιώργος Μάτσικας, Βασίλης Κορακάκης, Κωνσταντίνος Βελλιάδης, Βαγγέλης Μαχαίρας, κιθάρα: Χρήστος Ζέρβας, κοντραμπάσο: Κώστας Κωνσταντίνου, βιολί: Σωτήρης Μαργώνης, ακορντεόν: Μάνος Γρυσμπολάκης, ντραμς: Νίκος Καρατζάς, κρουστά: Στράτος Σαμιώτης και σαντούρι: Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Τον ήχο φρόντισαν οι Βαγγέλης Κουλούρης, Αντώνης Ζαχόπουλος, Στρατής Καραδημητράκης, Λάμπρος Μπούνας και τους φωτισμούς ο Περικλής Μαθιέλλης.

Video: Θανάσης Γιώγλου | Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates