Η Γιώτα Νέγκα για τον Δημήτρη Μητροπάνο στο Ηρώδειο

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Η εμφάνιση της στη μεγάλη συναυλία
Η Γιώτα Νέγκα για τον Δημήτρη Μητροπάνο στο Ηρώδειο Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η Γιώτα Νέγκα με την «Επόμενη γενιά» στο Ηρώδειο


Είναι αναμφισβήτητο πως η Γιώτα Νέγκα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγάλη συναυλία για τον Δημήτρη Μητροπάνο, με τίτλο «Δημήτρης Μητροπάνος - Η επόμενη γενιά» που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Μέντα 88 fm» στις 2 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο, με τη συμμετοχή πολλών και ξεχωριστών καλλιτεχνών. Με τις ερμηνείες και την παρουσία της, η λαϊκή ερμηνεύτρια κέρδισε το κοινό, αποσπώντας θετικότατα σχόλια και εντυπώσεις.

Η Γιώτα Νέγκα τραγούδησε τέσσερα τραγούδια, από αυτά που πέρασαν στη δισκογραφία σε πρώτη εκτέλεση με τη φωνή του Μητροπάνου. Το πρώτο ήταν «Το ζεϊμπέκικο του Αρχάγγελου», ένα από τα τραγούδια του Μάριου Τόκα και του Φίλιππου Γράψα, από τον κύκλο «Παρέα μ’ έναν ήλιο» που κυκλοφόρησε το 1994, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.

Στο ρυθμό του χασάπικου αυτή τη φορά, η Γιώτα Νέγκα συνέχισε το πρόγραμμά της με το «Αν είσαι πλάι μου», σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου και στίχους Γιώργου Κορδέλλα. Ήταν το εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου «Στης ψυχής το παρακάτω», που εκδόθηκε το 2001.

Από την πρώτη συνεργασία του Μάριου Τόκα με τον Μητροπάνο ήταν το τρίτο τραγούδι και πάλι σε στίχους του Φίλιππου Γράψα. Η Γιώτα Νέγκα τραγούδησε για την «Εθνική μας μοναξιά», από τον ομώνυμο δίσκο του 1992, που σηματοδότησε την αρχή μιας δεύτερης, μεγάλης καριέρας για τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Η Γιώτα Νέγκα αποχώρησε από τη σκηνή, για να επιστρέψει λίγο αργότερα, στη διάρκεια της εμφάνισης του Στέφανου Κορκολή και με τη συνοδεία του συνθέτη στο πιάνο, να μας θυμίσει πως το «Σβήσε το φεγγάρι» σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη, ήταν το γνωστότερο τραγούδι από τα «αληθινά» της συνεργασίας Κορκολή - Μητροπάνου το 2005.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Κατσίκας (τύμπανα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Άκης Κατσουπάκης (πλήκτρα), Χρήστος Περτσινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Ανδρέας Τράπαλης (βιολί), Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Γιάννης Σινάνης, Μάκης Πελέκας (μπουζούκια), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (ακουστική κιθάρα, ενορχήστρωση & διεύθυνση ορχήστρας).

Το απόσπασμα προέρχεται από τη ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση της συναυλίας από τον «Μέντα 88 fm», από την οποία, πριν από λίγες ημέρες, ξανακούσαμε τα τρία τραγούδια που ερμήνευσε η Φωτεινή Βελεσιώτου.

Ευχαριστώ το φίλο και συνεργάτη Μάκη Ιωακειμίδη για τη βοήθειά του στην ηχογράφηση.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates