Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στην Πόλη με την Ορχήστρα της ΕΡΤ (2009)

(VIDEO) Μια ιδιαίτερη συναυλία της ερμηνεύτριας στην Πόλη με αφορμή την Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στην Πόλη με την Ορχήστρα της ΕΡΤ (2009) Φωτογραφία: NDP Photo Agency
17/10/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαν σήμερα…


Στις 17 Οκτωβρίου γεννήθηκε στον Πειραιά η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Το 1979 μπήκε στη δισκογραφία, συμμετέχοντας στον πρώτο δίσκο του Γιώργου Ξηντάρη «Ρεμπέτικα βράδια», χωρίς όμως να αναγράφεται το όνομά της στο εξώφυλλο του δίσκου. Εκεί σιγοντάρησε σε κάποια κομμάτια τον Ξηντάρη και τραγούδησε μαζί του το «Δεν τον θέλω μάνα μου», ένα τραγούδι - διάλογο του Μάρκου Βαμβακάρη.

Η Ελευθερία στην Κωνσταντινούπολη


Σήμερα πάμε εννέα χρόνια πίσω, όταν, με αφορμή τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, συνοδευόμενη από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, προσκεκλημένη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 8 Μαρτίου 2009 στο Convention Center του Ξενοδοχείου Χίλτον, η Ελευθερία Αρβανιτάκη παρουσίασε μια σειρά από επιτυχίες της προσωπικής δισκογραφίας της, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια. Με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ που διηύθυναν ο Ανδρέας Πυλαρινός και ο Νίκος Πλατύραχος, συνέπραξαν ο Θωμάς Κωνσταντίνου που έπαιξε μπουζούκι, ούτι, λαούτο, μπάντζο (παραδοσιακά όργανα όπως αναγράφεται στους τίτλους τέλους) και ο Άγγελος Πολυχρόνου που έπαιξε κρουστά.

Η συναυλία μεταδόθηκε από την ΕΡΤ 1 σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νταούλη. Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα εκτενές απόσπασμα με πέντε τραγούδια και την ομιλία του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Στα video που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε τέσσερα ακόμη τραγούδια από την ίδια συναυλία.ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates