9 Απριλίου 1979 – Τα Νο1 σε όλο τον πλανήτη

Τι άκουγε ο «κόσμος» τέτοια μέρα 40 χρόνια πριν
09/04/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο…

9 Απριλίου 1959 και στη Βρετανία ένας Αμερικανός σημείωνε μια τεράστια επιτυχία που έμεινε καρφωμένη στο Νο1 για 6 εβδομάδες.

Ο Art Garfunkel στην αυτόνομη διαδρομή του άδραξε την ευκαιρία που του έδωσε η ταινία κινουμένων σχεδίων Watership Down, και με το Bright Eyes έκανε τη διαφορά.

Το κομμάτι ταξίδεψε δυναμικά σε κάθε γωνιά της γης (απ’ τη Νορβηγία μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότιο Αφρική) αλλά παραδόξως απέτυχε στις ΗΠΑ.

Εκεί κάναν κατάσταση οι Καλιφορνέζοι Doobie Brothers με το What A Fool Believes απ’ το όγδοο στούντιο άλμπουμ τους Minute by Minute της προηγούμενης χρονιάς. Το single είχε βγει το Γενάρη του 1979. Γλυκόπιοτο και…αμερικάνικο! Νωρίτερα το είχε κυκλοφορήσει ο συνδημιουργός του Kenny Loggins αλλά χωρίς ανάλογο αντίκρισμα.

Ταυτόχρονα στην μακρινή την Αυστραλία… άκουγαν Blondie
και Heart Of Glass. Πως να ξεφύγεις απ’ τη μαγεία, τότε, της Debbie Harry. Και που δεν έγινε Νο1 αυτό το κομμάτι που ήρθε κι έμεινε. 255ο στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα όλων των εποχών…

Στον Καναδά στην κορυφή βρίσκονταν οι Bee Gees με το
Tragedy και την «έκρηξη» του μεγάλου αδελφού…Εδώ να δείτε διακρίσεις και πρωτιές!

Και στην Ελλάδα μας… Εδώ η χρονιά είχε δισκάρες που παραμένουν φάροι φωτεινοί, όμως στις 31 Μαρτίου 1979,το βράδυ, η Ελπίδα μας εκπροσωπούμε στο International Convention Center της Ιερουσαλήμ, στο Φεστιβάλ της Eurovision…

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates