5 καταστάσεις στις οποίες το «έντεχνο» δεν βοηθάει

Τον έπιασες να σε απατάει, πώς να το ξεπεράσεις, με Μάλαμα;
27/03/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μαζευτήκαμε όλοι εδώ στο ogdoo.gr γιατί έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στο καλό ελληνικό τραγούδι. Μη με βάλετε τώρα να σας εξηγήσω ποιο είναι αυτό… Από το λαϊκό μέχρι το έντεχνο και το ροκ, είναι μια μεγάλη κατηγορία στην οποία ανατρέχουμε για να επιλέξουμε το ή τα τραγούδια που κάθε φορά ταιριάζουν με τη διάθεση ή την κατάσταση που βιώνουμε.

Υπάρχουν όμως κάποιες καταστάσεις τις οποίες για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε ή να διαχειριστούμε, πρέπει να ακούσουμε τραγούδια από άλλα είδη.

Σας παραθέτουμε 5 τέτοιες:

1) Έπιασες το /τη σύντροφό σου να σε απατάει: δηλαδή πώς να το ξεπεράσεις αυτό; Με Μάλαμα; Με Πασχαλίδη; Με Περίδη; Δε λέω μπορεί για αρχή να σου αρκεί το «κάτι μου κρύβεις» αλλά όσο θα πέφτει η νύχτα της αποφράδας μέρας και θα χρειαστεί να καταφύγεις σε αλκοόλ, περισσότερες πιθανότητες έχεις να νιώσεις καλύτερα ακούγοντας Γονίδη, Κιάμο ή Οικονομόπουλο παρά Μποφίλιου και Ζουγανέλη.

2) Είσαι θυμωμένος με το άλλο σου μισό. Πώς να το κάνουμε παιδιά οι σχέσεις είναι δύσκολες… Τον καλύτερο άνθρωπο να έχεις δίπλα σου έρχονται στιγμές που σκέφτεσαι να τον σκοτώσεις. Τι κάνεις τότε; Θ’ ακούσεις τη Μπαλάντα του Κυρ Μέντιου ή τον Μπάμπη τον φλου; Όπως και να το δεις δε βοηθάει στην εκτόνωσή σου ούτε το ένα ούτε το άλλο.

3) Χρωστάς στην εφορία: Μη μου πείτε πως δεν το 'χετε νιώσει! Η μισή Ελλάδα χρωστάει μονίμως και η άλλη μισή μέχρι να πληρώσει το χρέος της υποφέρει. Και στις δύο περιπτώσεις θέλεις ν ακούσεις κάτι πιο… αλλιώς. Τι να ακούσεις δηλαδή, Κατσιμιχαίους; Και άντε θα βάλεις το Don’t worry, be happy. Όταν τελειώσει; Ποιο; Το μη γυρίσεις; Αφού το μόνο σίγουρο είναι πως η εφορία θα γυρίσει και μάλιστα δριμύτερη, γιατί να ζούμε με αυταπάτες; 

4) Παντρεύεσαι αλλά την παραμονή έχεις δεύτερες σκέψεις. Νομίζω πως εδώ το θέμα αφορά κυρίως τους άντρες. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό αλλά έχω δει φίλους μου που ενώ ετοιμάζονται να παντρευτούν φουλ ερωτευμένοι και κάπου στις παραμονές σκέφτονται: Μήπως κάνω λάθος; Μήπως είμαι πολύ νέος για γάμο και τα 40 είναι τα νέα 20; Μήπως οι Άγγελοι της Victoria Secret είναι όλες μπακούρια και ετοιμάζονται να μου στείλουν friend request; Ήμαρτον δηλαδή. Εν πάσει περιπτώσει εδώ δεν είμαστε για να κρίνουμε αλλά για να επισημάνουμε. Πώς να ξεπεράσεις τέτοια σοβαρά διλήμματα (λέμε τώρα)... Ακούγοντας Χατζηγιάννη; Ή Χρήστο Θηβαίο; Αφήστε που πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι 7 στα δέκα bachelors γίνονται σε σκυλάδικα… Κάποιο λόγο θα 'χουν τα παιδιά, δεν νομίζετε; 

5) Τελευταίο αλλά όχι έλασσον (κατά το last but not least) θέλεις να εκτονωθείς! Έχεις τα νεύρα σου βρε παιδί μου! Σου φταίνε όλα χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ξύπνησες στραβά, έχει κίνηση, έχει πανσέληνο κλπ κλπ. Για να μη βρεθείς στο αυτόφωρο, κάνεις μια στροφή στο ραδιόφωνο σε διαφορετικό ρεπερτόριο και επιστρέφεις στην καθημερινότητα σου as good as new!

Tip: επειδή τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω μπορεί να συμβεί σε όλους μας, για να μην ντρεπόμαστε για το ολίσθημα των ακουσμάτων μας, μία συμβουλή έχω να σας δώσω: Μην αφήνετε ίχνη! Θες ν' ακούσεις το σκυλάδικό σου; Σεβαστό! Αλλά όχι στο ΥouΤube. Φαίνεται στο ιστορικό μετά, άσε που σου προτείνει και παρόμοια ακούσματα.  Ραδιόφωνο παιδιά. Είναι ασφαλές, εχέμυθο και παντού διαθέσιμο. Μετά αλλάζεις σταθμό και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Καλή εκτόνωση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates