Μελίνα - 24 χρόνια απουσίας μέσα από 20 φωτογραφίες

Η Μερκούρη μιλά για τη Μελίνα.
06/03/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Είμαι πολύ τσιγγάνα για να κάνω κανονική ζωή γυναίκας. Χαίρομαι να ξυπνάω αργά, να κοιμάμαι αργά να έχω φίλους, με δυο λόγια να κάνω ζωή σουλτάνου. Θέλω η μέρα μου να τελειώνει τα χαράματα. Στην πραγματικότητα είμαι μια αδάμαστη τρελή. Είναι θαυμάσια η ζωή μου και ζητώ να κρατηθώ σ' αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερο. Το επάγγελμα μου είναι η μοναδική φροντίδα μου, παρ' όλο που ξέρω ότι κανείς δεν μπορεί να φτάσει στην πραγματοποίηση του τέλειου. Είναι πολύ δύσκολο να μάθεις να περπατάς, να μιλάς, να κινείσαι όπως πρέπει».

Για την πρώτη της συνάντηση με τον έρωτα και το «θάνατο»

«Πάω στο θέατρο και βλέπω τον Παππά (σ.σ σπουδαίο ηθοποιό και ιδιάιτερο ζεν πρεμιέ του ‘50) ήμουν 13 ετών και τον ερωτεύομαι. Τρελάθηκα και από κει και πέρα πήγαινα κάθε μέρα στο θέατρο. Μια μέρα τον γνώρισα, ήμουν με μια φίλη μου για να αγοράσω βιβλία και ο Παππάς, αυτό το είδωλο, με σταμάτησε στο δρόμο και μου είπε "είσαι το μικρό μερκουράκη";. Αυτός ήταν ο 1ος μεγάλος μου έρωτας. Ήμουν 14 ετών και βέβαια το έμαθαν στο σπίτι μου και εδώ είναι η πρώτη μου αυτοκτονία. Τελείως Άννα Καρενίνα, επειδή μου 'καναν φοβερά πράγματα πήγα και έπεσα μπροστά σ ' ένα αυτοκίνητο, γρατσουνίστηκα, αλλά ο παππούς μου δεν μου το συγχώρεσε ποτέ, είχε φοβηθεί πολύ για μένα. Και αυτή ήταν η πρώτη μου συνάντηση με το θάνατο».

Για τη «Στέλλα»

«Ο Κακογιάννης πήγε να βρει χρήματα για τη Στέλλα, γιατί έμενα δεν με θέλανε βρίσκανε ότι δεν έχω φωτογένεια. Τελικά κάναμε το πρώτο τεστ και ο Κακογιάννης έκανε κάτι το πολύ τολμηρό. Έβαλε την κάμερα ψηλό και με έβαλε να γελάω και μπήκε μέσα στο λαρύγγι μου και όλα γέμισαν με αυτό το τρομερά μεγάλο στόμα και έτσι αρχίσαμε τη Στέλλα με 10 χιλιάδες δολάρια, τόσο στοίχησε και πήγαμε και στις Κάννες. Είμαι ένα κορίτσι, ελεύθερο, ανεξάρτητο, χαρούμενο, γελάω, περπατάω, γιατί εμείς οι Έλληνες δεν περπατάμε καλά, μιλάμε ωραία αλλά λόγω γεγονότων δε έχουμε άνεση όπως οι Γάλλοι η οι Αμερικάνοι. Είμαι αυτό το κορίτσι και συναντώ τον Ντάσεν».

Για τον Ντασέν

«Την Άνοιξη του 1955 γίνεται η μοιραία συνάντηση που αλλάζει την ζωή μου τελικά και τελεσίδικα. Η μοιραία στροφή στην καριέρα μου, στη ζωή μου, στην ψυχή μου είναι ο Ζυλ Ντασέν».

Για την ευτυχία

«Καλή υγεία, πολλοί φίλοι και - για μια γυναίκα - ένας άνδρας να την αγαπά - αυτό είναι η ευτυχία. Και - να μη λέμε ψέματα - ευτυχία είναι τα πολλά χρήματα, όσο κι αν θέλουν να μην το παραδεχθούν μερικοί».

Οι περισσότερες φωτογραφίες προέρχονται από την επίσημη σελίδα στο facebook Melina Merkouri - Μελίνα Μερκούρη

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates